УКР РУС

Елегантність команди Зінченка проти класики Лондона. Як виглядатиме АПЛ у новому сезоні

3 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" продовжує знайомити вас з формами топ-клубів Європи. На черзі – найкраща ліга світу. Ми розповімо, хто найкраще вміє використовувати класичний стиль, а хто робить ставку на вишуканість.

Менш ніж за 10 днів стартує черговий сезон АПЛ, перед початком якого всі команди традиційно представили нові форми. Ніхто не приховує, що найвищий англійський дивізіон є найбагатшим на планеті, а клуби, які там виступають, мають щедрі спонсорські контракти. Тому вони можуть собі дозволити співпрацювати з найкращими спортивними екіпірувальниками.

Лідером на елітному англійському ринку є Adidas, який одягає 5 колективів. Друге місце поділяють Puma та Umbro – по 3. Слідом йдуть Macron і Under Armour, які надають свої послуги двом клубам, а JD Sports, New Balance, Nike, Joma та Dryworld екіпірують лише один.

Ми підготували для вас свій рейтинг домашніх комплектів форм кожної з команд у новому сезоні. Традиційно переможця дізнаєтеся наприкінці. Let's go!

"Сток Сіті"

Форма "Сток Сіті" давно потребує хоча би мінімальних змін. У пошуку свіжих ідей "гончарі" звернулися до Macron. Однак італійська фірма зробила домашню футболку клубу ще більш убогою. А шматки білої тканини, які визирають з-під основної розмітки на рукавах та внизу, впевнено помістили цю команду на останнє місце.

"Вест Хем"

"Молотобійці" вирішили сконцентрувати всі сили на виготовленні спеціальної форми для першого матчу сезону, який ознаменується переїздом команди на "Лондон Стедіум". Той варіант дійсно вийшов у найкращих англійських традиціях та привернув увагу футбольного світу. Натомість буденна форма залишилася такою ж неефектною, що змушує нас розмістити її так низько.

"Крістал Пелас"

У цьому випадку Macron вирішив здійснити редизайн домашньої футболки свого клієнта. Вдалим його назвати дуже важко, адже зовсім не витримані пропорції синього та червоного кольорів на лицьовій стороні. Очікуємо роботу над помилками наступного року.

"Вест Бромвіч"

"Дрозди" значно спростили свою форму. Зникла червона окантовка біля шиї та на рукавах. Також прибрали з плечей три "адідасівські" лінії, а сам логотип екіпірувальника перекочував з центру на правий бік. Всі ці зміни зробили футболку строгішою, але в той же час позбавили її будь-якого стилю.

"Арсенал"

Домашня форма "Арсенала" теж багато в чому розчарувала. Не зовсім зрозуміло, чому Puma зробила її такою строкатою та нескомбінованою. Складається враження, що червона тканина просто наклеєна на білий фон, до того ж не зовсім охайно. Варто відзначити тісноту футболки, на яку нерідко скаржаться гравці.

"Тоттенхем"

Найбільші лондонські вороги навіть у нашому рейтингу поруч. Щоправда, тут "шпори" обійшли "канонірів". Форма "Тоттенхема" також деградувала в порівнянні з минулим сезоном. Досить непоганий дизайн змінився на простий бляклий вигляд. Чорні пасма на плечах, які хоч якось розбавляють порожнечу, виглядають дуже недоречними і скидаються на погони.

"Халл Сіті"

Одразу виникає запитання: для чого тут білий колір?! Можливо, виробник хотів, щоб його логотип не виглядав самотнім на оранжево-чорному тлі. Інакше пояснення вкрай неакуратній вставці навколо шиї знайти важко. Це дизайнерське рішення суттєво послабило самобутній вигляд "тигрів".

"Ліверпуль"

Виробляти новий стиль домашньої футболки "Ліверпуля" дуже важко, адже основний червоний колір не піддається змінам. New Balance мусить працювати з тим, що не настільки важливе для вболівальників легендарного клубу. Наприклад, перефарбовані в жовте написи на футболці та злегка піднятий комір, який псує загальне враження.

"Бернлі"

Завдяки чудовим виступам у Чемпіоншипі "Бернлі" отримав прописку у найвищому дивізіоні англійського футболу. А от екіпірувальник відмовився плідно попрацювати, залишивши форму команди майже ідентичною з минулорічним зразком.

"Борнмут"

Футболка "вишень" освіжила свій вигляд. Червоно-чорна класика була доповнена своєрідним комірцем, який гарно вписався в загальне оформлення.

"Евертон"

"Іриски" пішли звичним шляхом, зробивши незначні зміни лише біля шиї та на кінцях рукавів. Рядовий уболівальник, скоріш за все, не зможе відрізнити попередній та новий комплекти.

"Мідлсбро"

У минулому сезоні форма "Боро" була неймовірною. Чудовий баланс, усі елементи виглядали доречними. Цьогорічна значно поступається своїй попередниці, але вона все ж досить хороша, щоб потрапити в кращу половину нашого рейтингу. Широка похила смуга у нижній частині футболки вирізняє її серед інших червоних полотен.

"Уотфорд"

"Уотфорд" припинив співпрацю зі світовим брендом Puma та підписав контракт з відносно молодою фірмою Dryworld. Домашня футболка від нового партнера не загубилася серед конкурентів, але погодьтеся, що вона більше нагадує повсякденний одяг, ніж той, який призначений для гри у футбол.

"Ман Сіті"

Колір форми "містян" став більш приємним: їдкий яскраво-блакитний відтінок змінився ніжнішим блакитним. Синій верх надає футболці сучасного та модного вигляду, що неабияк важливо з огляду на маркетингові цілі "Ман Сіті". Українські вболівальники теж придбають цей комплект, адже в ньому виступає Олександр Зінченко.

"Сандерленд"

Adidas вчергове довів, що вміє зробити з простої форми "цукерочку". Кольори "Сандерленда" стандартні, розмітка теж, однак німецький виробник одягає "чорних котів" стильно та вишукано. Ось на кого потрібно рівнятися "Сток Сіті".

"Суонсі"

А от "Суонсі" не пробачив Adidas експеримент з їхньою формою в сезоні-2015/16. Домашній комплект всього лиш мав легкий кавовий відтінок, однак і це було занадто. Валлійські фани звикли до простих білих футболок, тому дивитися на "брудних" "лебедів" не захотів ніхто. Новий екіпірувальник Joma врахував помилки конкурентів і підготував для "Суонсі" білосніжну форму, яка зайняла гідне місце і в нашому рейтингу.

"Лестер"

Чемпіони Англії презентували форму, яка відповідає їхньому нинішньому статусу. Бекграунд оформлено великою кількістю темніших та світліших смужок різної величини, що надає футболці багатого вигляду. Словом, "лиси" готові до нових подвигів на полі.

"Саутгемптон"

"Святі", співпрацюючи з Adidas, зазвичай отримували форму, схожу на екіпірування "Сандерленда". Але вони забажали одягати на "Сент-Мері" щось оригінальне. На перший погляд експеримент вдався. Біло-червоні смуги стали тоншими, а згори з’явилася біла вкладка. До цього потрібно ще звикнути, але все виглядає багатообіцяюче.

МЮ

За крок до вершини зупинився МЮ. Нова домашня форма "дияволів" не має особливих яскравих елементів, у той же час вона виглядає досить нестандартною. Перехресне забарвлення різними відтінками додає елегантності та краси.

"Челсі"

Англійську модну першість здобувають "аристократи". У плані стилю лондонський клуб зробив величезний прогрес порівняно з минулим сезоном. На зміну одежини для шкільних занять фізкультурою, гравці "Челсі" отримали вишукану форму, яка відображає символіку клубу. Дизайнери розмістили на домашній футболці лева з емблеми, що не може залишити байдужим.

Стильні "музиканти" Скрипника, незвичайні "лілії" Федецького та 16 інших форм Бундесліги у новому сезоні

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях