УКР РУС

Гранада втратила шанс здолати Еспаньйол і вилетіла в Сегунду, ставши жертвою Кадіса та Мальорки

22 травня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю низка матчів завершувала останній тур чемпіонату Іспанії. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 38-й тур

Ельче – Хетафе – 3:1

Голи: Оласа, 37, Кіке, 84, 90+2 – Унал, 34

Алавес – Кадіс – 0:1

Гол: Лосано, 76

Осасуна – Мальорка – 0:2

Голи: Родрігес, 48, Греньє, 83

Гранада – Еспаньйол – 0:0

Нереалізований пенальті: Моліна, 72 (Гранада)

Валенсія в останньому турі обіграла Сельту, перервавши 9-матчеву безвиграшну серію

У першому матчі дня Ельче приймав Хетафе. Обидві команди вже вирішили всі завдання на сезон, тож моли зіграти у своє задоволення. Господарі володіли ігровою і територіальною перевагою, однак пропустили першими в середині тайму. Вже за три хвилини їм вдалось відігратись. Кіке, який вийшов в середині другої сорокап'ятихвилинки, наприкінці матчу зумів вивесли Ельче вперед, а вже у доданий час оформив дубль і перервав чотириматчеву безвиграшну серію команди, грюкнувши наостанок дверима.

Найгірша команда Ла Ліги – Алавес – приймав Кадіс. Господарі втратили будь-які шанси залишитись в еліті, однак могли потягнути за собою і суперника. Абсолютно рівна гра у першому таймі голів не принесла. В середині другої сорокап'ятихвилинки Лосано влучним ударом вивів Кадіс вперед і гості втримали перемогу до кінця матчу.

Осасуна, якій у цьому сезоні вже нічого не було потрібно, зійшлась з Мальоркою. "Острів'яни" вели дуель з Кадісом за збереження прописки в Прімері. Перед початок матчу обидві команди мали однакову кількість очок, але у Сегунду за гіршими показниками вилітав Кадіс. Господарі створили більше моментів, аби вийти вперед, але перший тайм минув без голів. Одразу по перерві Мальорка забила, а під кінець тайму Греньє подвоїв перевагу "острів'ян", подарувавши своїй команді наступний сезон в еліті.

Жертвою розбірок між Мальоркою і Кадісом стала Гранада, яка за результатами паралельних матчів суперників вилетіла в Сегунду. У підопічних Айтора Каранки був шанс врятуватись, однак Моліна в середині другого тайму не зумів реалізувати пенальті.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ