УКР РУС

Екс-захисник "Карпат" Тубіч: Після перемоги над "Галатасараєм" зарплату підняли вдвічі

3 лютого 2017 Читать на русском

Сербський захисник Неманья Тубіч, який у 2009-2010 роках виступав у "Карпатах", згадав яскраві моменти львівського етапу кар'єри.

"Рівень УПЛ був дуже сильним. На голову вищий сербської ліги. В Україні виділялися чотири клуби. Крім них, було ще пару міцних команд – таких, як "Ворскла", донецький "Металург". "Карпати" були п'ятою за силою командою в Україні. На жаль, наскільки я поінформований, через кризу український чемпіонат зараз сильно здав позиції. Але в ті роки шість-сім команд були пристойного європейського рівня. Та ж "Ворскла" і "Чорноморець" виходили в групову стадію Ліги Європи.

У нас була рівна команд без зірок. Єдиний гравець, якого на тлі інших можна назвати зіркою – Лукас Перес. Ми не пограли разом, тому що я вже підписав контракт з "Краснодаром", проте встиг потренуватися з ним два місяці на зборах. Класний гравець! В іншому всі добротні футболісти: Голодюк, Худоб'як, Кожанов, Мілошевіч, Кополовець, Кузнєцов... Але індивідуально, звичайно, виділявся тільки Лукас.

Федецькому пам'ятник треба поставити! Це найцікавіший поєдинок зі щасливим кінцем, в якому мені доводилося брати участь. У Стамбулі була зафіксована нічия 2:2. Тобто нас влаштовувала нульова нічия. На 91-й хвилині "Галатасарай" забиває, але ми встигаємо відновити рівновагу і проходимо в груповий етап. І плювати, що Артем на радощах знімає футболку і отримує другу жовту картку. "Галатасарай" в нокауті!

Була премія після виходу в груповий етап Ліги Європи. Суму не згадаю, але хороший бонус отримали всі гравці. Крім того, після виходу в груповий етап зарплату підняли в два рази. За той сезон всі гравці пристойно заробили", – розповів Тубіч.

"Страти - раз на місяць". Екс-гравець "Карпат" - про шокуючі подробиці життя в Саудівській Аравії