УКР РУС

Екс-захисник "Динамо": Війна між Україною і Росією - це абсурд

8 червня 2014 Читать на русском

Екс-захисник "Динамо", нині гравець московського "Локомотиву" бразилець Родолфо розповів про період, проведений в київському клубі та про враження від нинішньої ситуації між Україною та Росією.

- Це правда, що ви вивчили російську мову, тому що в київському "Динамо" вам сказали: "У тебе ось така зарплата, якщо ти вчиш мову, а ось така - якщо не вчиш"?
- Не зовсім. У мене просто було прописано в контракті, що я зобов'язаний вивчати російську. Я люблю все нове і мови мені даються досить легко.

Англійську я ніколи не вчив, але все одно можу на ній порозумітись з будь-ким, нехай і не ідеально. Я зубрив по два слова на день. Два слова - це ж нескладно, правда? Так у мене щотижня з'являлися нові фрази. До того ж я навмисне намагався жити в одному номері не з бразильцем. На зборах селився з нігерійцем Юссуфом.

- З київського "Динамо" з кимось підтримуєте контакт?
- З Алієвим. Ще з Мілевським. Я правда не знаю, де він зараз. Бачу тільки його фотографії в Інстаграмі.

- За тим, що зараз відбувається в Києві, стежите?
- Так. У нашої родини є дуже близький друг з Аргентини. У нього ресторан у Києві, дружина - українка. Йому довелося дуже важко. Банки знімали гроші без відома клієнтів. Моєму другові нічого було їсти. Магазини закриті. Йому доводилося щось купувати поспіхом. Це було кілька місяців тому.

- У Росії та Україні ЗМІ відверто брешуть. У вас зі сторони яке складається враження про те, що діється на території України?
- Правильно, що українці вимагають для себе кращого. Але я не впевнений, що тут необхідна настільки радикальна позиція. У цій ситуації я не стану говорити, що Україна або Росія мають рацію, але війна точно не є вирішенням проблем. Війна - це абсурд.