УКР РУС

Експерт оцінив перехід збірної України на комбінаційний стиль гри

13 жовтня 2016 Читать на русском

Футбольний аналітик Євген Гресь поділився думкою про перехід збірної України на комбінаційну гру зі ставкою на контроль м'яча.

"Тема володіння м'ячем у футболі сьогодні актуальна для нас, як ніколи. Збірна України змінює стиль гри і намагається весь час контролювати ситуацію на полі за допомогою передач. Деякі успіхи вже є, але ми, зрозуміло, будемо стежити за розвитком ситуації. Наприклад, в матчах проти збірної Хорватії.

Поки пропоную подивитися на статистику володіння м'ячем в минулому розіграші Ліги чемпіонів і в поточному чемпіонаті України. Благо, сучасні методи аналізу даного компонента гри дозволяють поглянути на ситуацію найрізноманітнішим чином. Система підрахунку, звичайно ж, різна, але сенс один.

Дивимося, думаємо, робимо висновки. Пам'ятаємо, що в минулій Лізі чемпіонів 53 матчі виграли команди, які більше володіли м'ячем по ходу гри, і 43 перемоги здобули команди, які поступалися противнику за цим показником. У нинішньому чемпіонаті країни ситуація виглядає таким чином – 25 перемог з перевагою у володінні і 21 перемога з перевагою в цьому компоненті суперника. Ось тільки 16 з 25 випадків, в яких перевага в контролі м'яча проносила 3 очки, припадають на перемоги "Шахтаря" і "Динамо".

Загалом, все дуже заплутано, хоча очевидно одне – в футбол треба вміти грати в різних тактичних ситуаціях. Головне в нього грати, і Андрій Шевченко це добре розуміє...", – написав Гресь у фейсбуці, навівши інфографіку.

Експерт навів вражаючі подробиці у зміні атакувальної гри збірної України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях