УКР РУС

Експерт назвав найважливішу деталь у грі збірної України за Шевченка

10 жовтня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний експерт Євген Гресь поділився думкою про гру збірної України у матчах проти Туреччини та Косово.

"Збірна України. Команда не на одну годину...

Перша перемога збірної під керівництвом Андрія Шевченка подарувала нам багато емоцій. Були й негативні, але запам'яталося останнє слово, коли команда, опинившись у непростій ситуації (швидше за все, функціональній), показала той самий характер, якого не вистачило в Туреччині, а наставник вчасно ввів у гру нових виконавців. Вдалі заміни в екстремальній ігрової ситуації – це вищий пілотаж тренерського мистецтва!

Втім, збірна Косово – це збірна Косово. Не з нею ми будемо боротися за вихід з групи, тому саме час позбутися емоцій і розібратися в тому, що сталося.

Втім, подивишся на дані по грі – і розбиратися нема в чому! Українці виконали 1 019 ТТД при браку в 16%. Точність передач, а на цьому, судячи з усього, роблять акцент в штабі Андрія Шевченка, склала 89%. Цікаво виглядає розклад по володінню м'ячем. У вряди-годи на своїй половині поля ми тримали його тільки 57%, а решту часу працювали з ним за центральним колом. Добре рухалися, відкривалися. Знову активно працювали у відборі (успішними виявилися 70% з них), своєчасно включали пресинг.

Варто звернути увагу і на те, що при всій своїй позиційній тактиці "синьо-жовті" знайшли можливість для проведення 18-ти швидких атак. Перший гол став наслідком саме такої атаки.

Втім, можливості футболістів не безмежні. У попередньому поєдинку (це було доведено цифрами, це визнав тренер) вони підсіли в останні 15 хвилин поєдинку. Вчора – після години гри.

У період з 60-ї по 75-у хвилини збірна України:

- Поступилася супернику в кількості ТТД, а сама грала з максимальним для себе в цьому матчі браком – 25%

- Дозволила супернику більше володіти м'ячем

- Програла в єдиноборствах і на підборах біля власного штрафного

- Зробила 4 втрати м'яча на своїй половині поля, а всього за матч таких помилок було 10

- Допускала багато помилок в передачах м'яча і не змогла проявити свою індивідуальну майстерність – 0 вдалих обіграшів.

При бажанні список можна продовжити, але, думаю, і цього буде достатньо. Важливо, ще раз підкреслю, що, на відміну від попередньої гри, знайшлися сили себе перебороти і розгорнути гру в зворотне русло. Інше питання, як буде вирішуватися проблема фізики в наступних матчах, коли, припустимо, тактика не піде, але ми не забуваємо, що це перший тренерський досвід Андрія Шевченка грати перший матч на четвертий день після виступу футболістів за клуб, а потім через два дні на третій. Зрештою, в обох поєдинках тренери робили, як на мене, планові заміни – знімали з гри одних і тих же виконавців, які не мають практики в клубі. З'явиться практика – з'явиться і варіативність замін.

У будь-якому випадку, прогрес в грі, в її структурі, очевидний. Видно, що в команді хороший клімат, всі один одного підтримують, немає скривджених. І немає недоторканних. Одного з лідерів збірної новий тренер, наприклад, в трьох матчах замінив стільки раз, скільки його міняли в 17-ти (!) попередніх офіційних поєдинках за збірну.

Втім, найважливіша деталь – розгорнутий основою до чужих воріт трикутник в середині поля. Ну і фланги в захисті стали більш сучасними і атакувальними – цього нам точно раніше не вистачало", – написав Гресь у фейсбуці.

Збірна України розгромила Косово в рамках відбору до ЧС-2018. Андрій Шевченко вважає, що його підопічні показали хороший футбол. Ротань забив у 90 матчі в складі збірної України, а Ярмоленко на два голи наблизився до Шевченка в списку бомбардирів "синьо-жовтої" дружини. Перед грою з'явилось відео, як народний депутат Володимир Парасюк опинився в облозі фанів без квитків та "уколов" за цю ситуацію президента ФФУ Андрія Павелка.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях