УКР РУС

Експерт навів гросмейстерські показники молоді "Динамо" перед матчем з "Бенфікою"

31 жовтня 2016 Читать на русском

Футбольний аналітик Євген Гресь навів цікаві дані виступів молодих гравців "Динамо" у останніх матчах команди перед поєдинком з "Бенфікою".

"У двох останніх матчах "Динамо" забило стільки голів, скільки в шести попередніх іграх. Причому п'ять з них влетіло у ворота "Зорі", яка більше двох м'ячів не пропускала рівно рік – з жовтня 2015-го. Безумовно, два в деякій мірі стихійних поєдинки не можуть розтопити лід в серцях "динамівських" уболівальників, але фахівці вже називають нинішній період у долі клубу, як переломний. Бойове хрещення – завтра...

У матчі із "Зорею" "Динамо" володіло м'ячем на своїй половині поля 60% часу, а в поєдинку з "Карпатами" – 58%. Після 68% в середньому по сезону – це навіть не крок, а два кроки вперед. Назустріч швидкісному футболу.

У двох поєдинках кияни виконали 41 гостру передачу з влучністю 73%. Після 52% в середньому по сезону – це теж величезний плюс.

Відразу 11 стандартних положень з 24-х завершилися ударами по воротах. У цьому сезоні "динамівці" чимало забивають після стандартів, але раніше вони це робили якось сумбурно, а тепер ми бачимо зовсім іншу якість самої подачі.

Кожна четверта швидка атака закінчувалася ударом по воротах, і ось це, мабуть, найцікавіше! Причому лідерами за кількістю участей у швидких атаках стали молоді футболісти, що з'явилися в основі команди. До них зараз підвищена увага. І не потрібно в цьому звинувачувати журналістів – справа тренерів виховувати хлопців так, щоб вони не втрачали під ногами землю після хвалебних матеріалів. Я б навіть сказав – не справа, а ціле мистецтво...

У матчі з "Карпатами" Павло Оріховський відіграв з браком в 16% – для атакувального півзахисника це дуже хороший показник. У нього було 4 удари і 5 відборів, а найголовніше – саме він став лідером за кількістю участей у швидких атаках. Мені здається, що поруч з ним стало набагато цікавіше грати і Сергію Сидорчуку, який сильно додав у кількості гострих передач.

Нападник Артем Бєсєдін виконав в останній грі 63 ТТД – для форварда "Динамо" зразка цієї осені це гросмейстерський показник. Розумію, що гравці цього амплуа люди залежні, що у них багато інших тактичних завдань, що потрібно дивитися на аналіз швидкісної роботи. Все це так, але Бєсєдін підкуповує своєю націленістю на боротьбу. У поєдинку з "Карпатами" він 31 раз вступав в єдиноборства і виграв 45% з них. Тільки не потрібно відразу нарікати на суперника. З такими ж командами раніше діяли зовсім інакше!

Щодо гри захисника Зураба Очігави досить сказати, що у всіх чотирьох матчах, в яких він брав участь, "Динамо" незмінно перемагало. Фатальних помилок він не допускав, а показник виграних єдиноборств становить 69%.

Втім, коли мало ігор, будь-який аналіз не може бути об'єктивний. У Віктора Циганкова матчів вже вистачає. Найбільше вражає точність його передач – 79%. Для футболіста, який не визнає проміжних дій, це дуже солідний показник. Тішить, що Циганков не зловживає обіграшами – в середньому 5,7 за гру.

Тішать і багато інших моментів, але ми, як і раніше, повинні пам'ятати, що стабільність і молодість – речі, які поєднуються з великими труднощами. Так що наберіться терпіння – будуть ще і провали. Важливо інше: в кінці тунелю з'являється звичне "біло-синє" світло. Світло, якого зачекалися вболівальники", – написав Гресь у фейсбуці.

Матч 4-го туру групового раунду Ліги чемпіонів "Бенфіка" – "Динамо" відбудеться 1 листопада на стадіоні "Ештадіу да Луж" у Лісабоні. Андрій Ярмоленко не зможе допомогти команді через травму. Також за киян не зіграють Даніло Сілва, який нещодавно переніс операцію та Денис Гармаш. Натомість 4 ключових гравці "Бенфіки" повернулись після травм і готові зіграти проти "Динамо". УЄФА призначив на гру французьку бригаду арбітрів. Ребров взяв на матч 21 футболіста.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях