УКР РУС

Екс-гравець "Зорі" став політиком

31 травня 2015 Читать на русском

Колишній нападник луганського клубу Паріт Джихані балотується на місцевих виборах у рідній Албанії.

У списках кандидатів албанської партії LSI (Соціалістичний рух за інтеграцію) можна побачити знайоме ім’я - виявляється, у цьогорічних місцевих виборах бере участь 31-річний Паріт Джихані, відомий в Україні за виступами в луганській "Зорі".

Нагадаємо, за луганців він грав у 2008-2011 роках. За цей час провів 50 матчів (13 голів) у Прем’єр-лізі, 2 матчі у кубку та 3 (1 гол) у турнірі дублерів. Після прощання із "Зорею" кілька років пограв на батьківщині, завершивши виступи два роки тому в рідному клубі "Беса".

Однак після закінчення кар’єри Джихані обрав дещо незвичний шлях як для футболіста - пішов не в тренери чи агенти, а в політики. На прохання "Футбол 24" Паріт прокоментував свій вибір: "Так, дійсно, я балотуюся на місцевих виборах у себе на батьківщині - в моєму рідному регіоні Кавая. Я є лідером виборчого списку моєї партії LSI, яка йде на вибори в мерію та інші місцеві органи влади".

Цікаво, що серед албанських футболістів він не перший, хто ступив на політичну стезю. У місцевому парламенті чимало політиків із числа колишніх спортсменів, є там і власники клубів, а також чимало інших футбольних людей.

Артур Валерко