УКР РУС

Екс-арбітр ФІФА прокоментував вилучення Мораєса і Рибалки

13 грудня 2016 Читать на русском

Український екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар поділився думкою щодо вилучень Жуніора Мораєса та Сергія Рибалки у матчі "Динамо" – "Шахтар" (3:4).

"Варто зазначити, що вибір Комітету арбітрів на цей матч був прогнозованим. Анатолій Жабченко - один з кращих арбітрів України, який, що важливо, раніше не заплямував свою репутацію в цьому протистоянні.

Для Жабченка були два різних тайми. У першому Анатолій не відчував ніяких труднощів. Команди грали в прекрасний футбол, в якому від судді не було потрібно нічого надприродного. А ось в таймі другому все перевернулося з ніг на голову в моменті з вилученням Мораєса.

На перший план вийшла загальна дисципліна футболістів. У донеччан рівень дисципліни – вищий. Футболісти "Шахтаря" зробили висновки з попередніх матчів, а ось серед "динамівців" не всі тримали себе в руках. Перш за все, з негативної точки зору себе проявили Мораєс і Гонсалес. Останнього просто вчасно замінили – він за свої апеляції до Жабченка міг отримати друге попередження.

Що стосується Мораєса, то Жуніор хоч і забив гол – але не був тим нападником, який тримав би захист суперника в напрузі. В епізоді на 59-й хвилині бразилець відмахнувся від Степаненка, після чого до "динамівця" підбігли Срна і Ракицький. Важливо, що "гірники" не розпускали руки. Мораєс повинен був розвернутися до них спиною і просто відходити – тоді Жабченко мав би вгамувати емоції гравців "Шахтаря". А так... Тим більше, що самої відмашки Мораєса проти Степаненка арбітр в полі не бачив. Йому, очевидно, підказав асистент. Після цього вже була інша гра.

Момент з вилученням Рибалки? Дентінью в тому епізоді не зіграв навмисно грубо, не бажав завдати суперникові травму. Бразилець справедливо отримав своє попередження, а Рибалка просто не стримав емоцій.

Бригаду арбітрів варто привітати з бездоганною роботою", – сказав Ступар.

“Шахтар” переміг “Динамо” на НСК “Олімпійський” з рахунком 4:3. Дивіться відео голів і огляд матчу. Також читайте наші оцінки та перші підсумки матчу. Футболісти влаштували бійку на футбольному полі. Паулу Фонсека прокоментував перемогу над київською командою. Сергій Ребров після зустрічі офіційно підтвердив закінчення кар’єри Олександра Шовковського

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу