УКР РУС

Екс-воротар Динамо потрапив на фронт всього через тиждень навчань: "З п'яти людей служили лише двоє"

26 травня 2022 Читать на русском

Колишній воротар Динамо Святослав Сирота пригадав своє навчання і виїзд у "гарячі точки".

"Все дуже просто. Я живу поблизу Бучі і Гостомеля, де вже з перших днів розпочалися ракетні удари. Ми з родиною 2-3 дні просиділи вдома без світла під обстрілами. Потім з'явилась можливість евакуюватися. Мости вже були підірвані, їхати в Київ було нікуди. Вирішили евакуюватися на захід трьома родинами. Першої ночі зупинилися в Стрийському районі, а на другу вже були в Дрогобичі.

Двоє вихованців Шахтаря воювали на боці "Л/ДНР": одного вбили, інший поранений, – джерело

Що мені там було робити, сидіти? Пішов у військкомат і зареєструвався. Спочатку просився на полігон, де працювали Джавелінами, але там вже набрали групу. Потім мене направили у Яворів. 2 березня мене направили, 3-го я був вже у частині, а 12-го ми виїхали до Лисичанська. Там трохи побули на місці дислокації і поїхали на "нуль".

Навчання тривало близько тижня, але воно було таке... Я мінометник, проте там не було жодної мінометної батареї. Нам показували стрілецьку зброю, а власне на мінометах ми вчились вже у Лисичанську. У нас дуже багато було таких, які не служили. Здебільшого добровольці, такі як я. Можу казати про свій розрахунок, 5 людей. Кожним з них пишаюсь. Хлопці з різних куточків України, Польщі. Був хлопець з Полтави, який працював у Польщі, але все кинув і відразу записався добровольцем. З 5 людей служили лише двоє. На полігоні було багато людей, але скерували нас – 5 хвилин на збори і вперед", – розповів Сирота в інтерв'ю pressing.

Росія напала на Україну: вихованців Шахтаря кинули проти української армії, окупанти будуть відшкодовувати збитки (LIVE)