УКР РУС

Екс-гравець Шахтаря підставив свого водія та покинув його у російській в'язниці – шокуюча кримінальна історія

24 березня 2020 Читать на русском

Лукас Мартінс Фернандо – колишній півзахисник донецького Шахтаря – став одним із фігурантів неприємної історії.

Півзахисник виступав за "гірників" з 2013 по 2015 рік, після чого перейшов у Сампдорію, а звідти – у Спартак. У лютому минулого року бразилець Робсон Олівейра, який приїхав у Росію працювати водієм Фернандо, був затриманий у аеропорту Домодєдово – у його багажі знайшли наркотичні речовини (метадон гідрохлорид, який заборонений у Росії). За словами підозрюваного, там були ліки, а перевезення валіз замовила сім'я Фернандо, який на той час захищав кольори Спартака. У підсумку водій провів в аеропорту 17 годин, після чого був затриманий та опинився у СІЗО. Замість роботи із зарплатнею 6 тисяч реалів (трохи більше тисячі доларів США) чоловік отримав серйозні проблеми.

Як Роналдінью святкував 40-річчя у в'язниці – з'явилося фото

З того часу минув рік, але ситуація не змінилася. Фернандо перейшов зі Спартака у китайський Бейцзін Гоань, а Робсон продовжує перебувати в російській в'язниці. "Все, чого я хочу – щоб він витягнув мене звідси, адже саме через нього я опинився тут. Я не злочинець, а всього лише працював на нього. Мене пригнічує ця ситуація, позаяк з мене роблять злочинця, а я навіть не знав, що було у тих валізах, які привіз до Росії. Мені сказали, що там одяг, ліки та особисті речі.

Вони вчинили так зі мною, після чого дали неправдиві показання та виїхали в Китай, а я перебуваю у в'язниці. Фернандо та його близькі нічого не роблять, щоб мені допомогти", – передає слова водія UOL.

На думку адвоката Павла Герасімова, найімовірніше, уникнути покарання не вдасться. "Сім років в'язниці стане сприятливим результатом. Ми спробуємо довести відсутність наміру провезти саме наркотики, а потім будемо намагатися отримати екстрадицію до Бразилії та просити помилування. Можливо, вирок буде десь наприкінці року", – цитує юриста бразильське видання.

Журналісти UOL обурені таким вчинком футболіста. "Цей випадок насправді шокує. Внаслідок байдужості Фернандо та його сім'ї хлопець залишився покинутим у російській тюрмі. Його просто обдурили", – йдеться в матеріалі.

Роналдінью – 40: він сидить з наркоторговцями та корумпованими політиками, втративши все