УКР РУС

Екс-гендир УПЛ: Ситуація з Вересом попахує авантюрою

13 травня 2018 Читать на русском

Колишній генеральний директор УПЛ Петро Іванов прокоментував ситуацію навколо матчу 31 туру УПЛ Шахтар – Верес.

"Вересу загрожує технічна поразка, плюс немаленький штраф. Я так розумію, що і телетранслятор виставить рахунок за витрати. Власне, прецеденти у нас були, коли команда не прибула на матч і отримувала фінансові стягнення. Наприклад, коли в Маріуполь не приїхало Динамо. По суті, ситуація та ж сама, просто різні причини. Фінал і підсумок цього очевидний.

Я впевнений, що це не форс-мажор, але, якщо є об'єктивні тому причини і докази, що команда дійсно набула масового отруєння, то можна було б розглянути різні варіанти. Аж до того, що зіграти на наступний день. Хоча, знову ж таки, з урахуванням того, що всі повинні грати в один час...

Зараз настільки порушується все і всюди, що дуже складно це коментувати. Можна сказати, що така ситуація в першій шістці впливає на розташування команд у таблиці, але тоді як бути з матчем Зірка – Карпати? Вони теж зіграли раніше, ніж їхні потенційні суперники.

Користуючись аналогією, і Шахтар можна було б перенести. Якби було бажання. Але на мій погляд не можна розглядати цю ситуацію як форс-мажор. Хіба що, якщо є підтвердження від медичних установ і лікаря команди про те, що дійсно таке сталося.

Тут недостатньо думки лікаря Вереса. Адже якщо йде масове отруєння, то потрібно отримувати висновок медичної служби. Напевно, потрібно звернутися до інфекційного відділення харківської міської лікарні. Там можна було обстежити і сказати, що дійсно у футболістів вірусна інфекція. За її природі, як мінімум, 2-3 дні людині рекомендується приймати відповідні препарати. Є об'єктивні причини.

Те, що Прем'єр-ліга посилається, що у них 63 людини в заявці – ніяких проблем немає. Але якщо підняти протокол матчу U-21, я впевнений, що людей 25 вчора були заявлені на матч. Відповідно, тим же регламентом йдеться, що перерва між матчами для футболістів, знову ж таки, за рекомендаціями лікарів, повинна становити 48 годин і не менше. Небажано грати два дні поспіль по 90 хвилин.

Дане питання варто обговорювати всебічно, знаючи всю таємницю. Звичайно, найпростіше сказати, що це форс-мажор. Або навпаки – не форс-мажор, мовляв, отруїлися, самі винні, дивіться, що їсте. Але тут такий момент: поїхали футболісти Вереса до того, як отримали відповідь від УПЛ або після? Тут дуже багато нюансів. Вся ця ситуація пахне авантюрою", – сказав Іванов tribuna.com.

Нагадаємо, Верес попросив перенести матч 31 туру УПЛ проти Шахтаря через масове отруєння гравців, після чого отримав відмову від УПЛ. Пізніше рівненці відправили листа зі зверненням до генерального директора "гірників" Сергія Палкіна.