УКР РУС

Екс-форварда Динамо Ідейє жорстко оцінили в Англії: Єдиний в історії ВБА, хто не заслужив славетний 9-й номер

25 грудня 2017 Читать на русском

Колишній форвард київського Динамо отримав сувору оцінку журналістів із Бірмінгема за свої виступи у складі Вест Бромвіч Альбіон.

Нігерійський нападник переїхав з українського клубу в АПЛ за 10 мільйонів фунтів. Тоді, у 2014 році фанати Вест Брома були налаштовані оптимістично. Ідейє приходив визнаним бомбардиром. "Дрозди" не пошкодували за форварда суму, яка була найбільшою трансферною витратою для клубу до 2015 року.

Ярмоленко – найдорожчий трансфер Динамо в історії

Резюме на той час 25-річного нападника у розквіті сил говорило саме за себе: 45 голів у 106 матчах за Динамо. "Це фантастичне підсилення якісним гравцем з великим потенціалом. Він динамічний, вміє вриватись за спини захисникам і знаходити гольову позицію", – так у клубі характеризували топ-трансфер, як вважали.

Однак сталось трохи не так, як гадали. "Якщо в історії і був якийсь гравець, який не впорався з тим, щоб заслужити носити славетний 9-й номер "дроздів", то це Ідейє", – пише видання Birmingham Mail. Браун забив лише 7 голів у всіх турнірах за ВБА, з них лише 4 в АПЛ. Хоча це не був сліпий промах. Бомбардира переглядали вживу 4-5 разів, дивились відео. "Зрештою, він чудовий хлопець з гарним характером", – знайшли хоч якийсь позитив керівники Вест Брома.

Нігерієць перейшов в Олімпіакос, щоб англійський клуб відбив бодай половину витрачених коштів. Там Браун забивав у кожному другому матчі, чим вибив собі смачний контракт у Китаї. Ідейє забив лише 4 голи і зробив 1 асист у 14 матчах китайської Суперліги.

"Клієнт залишився задоволений нашою роботою". У справі роману українки із Брауном Ідейє поставлено крапку