УКР РУС

Ех, Воронін... Підсумки 36 туру чемпіонату Росії

26 березня 2012 Читать на русском

Якщо перед матчем "армійців" проти "Локо" хтось міг припустити, що перемога гостей - це буде більше сенсайційним результатом, аніж закономірністю, то після цієї гри можна сказати лише одне - "залізничники" серйозний претендент на "срібні" нагороди в чемпіонаті Росії.

"Привіт" від Павлюченка

Відразу варто зазанчити, що переміг "Локомотив” цілком заслужено. Найголовніше, що фіаско в Кубку Росіїї на підопічних Коусейру ніяк не вплинуло, а, можливо, навпаки підбадьорило. Гравці вийшли на газон заряджені на боротьбу. Проте, як ЦСКА саме цього фактору не вистачало. Господарі повністю провалили центр поля, а тандем “армійців” Думбія - Муса виглядав зовсім непереконливо. Гості відзначились уже в самому дебюті зустрічі і зробив це Роман Павлюченко, для якого цей гол став першим у футболці “Локо”. Другого голу довго чекати теж не довелося. Уже на 33 хвилині Кайседо подвоїв рахунок у матчі.

Перемога дозволила “Локомотиву” впритул наблизитись до ЦСКА. Тепер між командами різниця всього в один пункт. Вже через тиждень на “Локомотив” чекає матч із іншою московською командою “Динамо". Тоді й побачимо наскільки серйозні амбіції у “залізничників".

Це ж не баскетбол

А тим часом, московське “Динамо” знову пропустило у свої ворота велику кількість м'ячів. З командою Сілкіна коїться щось неймовірне. У двох останніх зустрічах вони пропустили вже 8 голів. Єдиною втіхою в останніх матчах може стати перемога в Кубку проти “Зеніта”. Але це зовсім інша історія. В чемпіонаті справи у підопічних Сілкіна геть кепські. Можна навіть сказати, що найгірші серед першої вісімки. Благо, що команда осінню показувала пристойний футбол і тепер це для них як певний запас, який вони раз за разом тринькають. По грі в цьому матчі “динамівці” виглядали не так уже погано. За грою повинен прийти і результат, але поки що залишається побажати Вороніну і Ко знайти цю точку відліку. Кокоріну, в свою чергу, можна побажати реалізовувати ту численну кількість моментів, які він зіпсував у матчі проти “червоно-білиих”. Хтозна, якби йому вдалось використати свій шанс уже на початку зустрічі, ми могли стати свідками зовсім іншого результату.

Можна розслабитись

А от матч на "Петровському" більше запамятався навколофутболними подіями, аніж, власне, футбольними. На початку зустрічі вболівалтьники “Зеніта" масово почали покидати свої місця. Загалом, вже до перерви були пустими три фанатські сектори. Як згодом з'ясувалось, акція протесту була зумовлена діями правоохоронних органів, які перед матчем не дозволили влаштувати фанатам перформанс. Що ж до самого матчу на “Петровському”, то “Зеніт” виглядав мляво, як на команду, яка займає перше місце в чемпіонаті і в цьому матчі, зокрема, ввжалась фаворитом. Деякою мірою цьому посприяв “Рубін”, в якого одна з найкращих захисних ліній у російському чемпіонаті. Господарі першими відкрили рахунок, але після цього гра в нападі не клеїлася. Непогано виглядав правий фланг, з якого раз у раз створював загрозу Бистров. Пвзахисник і передачі роздавав і сам пробивав - але все марно. В другому таймі із заміною вгадав Бердиєв, який випустив на поле парагвайця Вальдеса. Саме він став автором рятівного голу у ворота господарів. Наприкінці матчу “Зеніт" міг навіть програти, але удар екс-"динамівця" Єрьоменка прийняла на себе поперечина.

Друга перемога Хіддінка

В матчі в Махачкалі Хіддінк здобув другу перемогу за час свого перебування на посаді головного тренера. Зробили це махачкалинці в своєму стилі, до якого звикли вболівальники. Команда нарешті почала організовувати якісні атаки, адже останнім часом вже почали обговорювати, що Хіддінк будує гру від захисту. Перед початком матчу вірити у легку перемогу “Анжи” не доводилось. “Кубань" в останніх поєдинках чемпіонату довела, що з нею потрібно серйозно рахуватися. Але в цьому матчі запал гостей кудись непомітно зник. Не вистачало краснодарському клубу підтримки на флангах. Гра в основному проходила по центру поля з навантаженням на Траоре, з яким форвард не впорався. “Анжи" провів хорошу атакувальну гру, попри те, що в матчі не зіграв Ето'О, в якого перебір жовтих карток.

В наступному турі на “Кубань” чекає не менш важке випробування під назвою ЦСКА.

Резултати матчів групи В:

"Томь" - "Крилья Совєтов" - 0:0

"Краснодар" - "Амкар" - 0:1

"Ростов" - "Спартак" Нч - 2:1

"Терек" - "Волга" - 1:3

Підготував Олег Телюк