УКР РУС

Ефектна репетиція перед "Динамо". Перші висновки із матчу "Брага" – "Шахтар"

8 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" підбиває підсумки матчу 6 туру у групі Н, яку "гірники" виграли із стовідсотковим результатом – 18 очок.

Паулу Фонсека не приховував, що з двох матчів, які залишалося провести його команді у цьому році, однозначний пріоритет робиться на українську "Класику" проти "Динамо". Мовляв, у Лізі Європи все вирішено, можна поберегти лідерів і дати можливість резерву проявити себе.

Зі старту вийшли голкіпер Микита Шевченко, лівий фулбек Микола Матвієнко, опорник В’ячеслав Танковський і форвард Андрій Борячук. Зіграли хлопці посередньо. Шевченко спершу діяв непогано. Змушений був добряче попрацювати вже у перші 20 хвилин, коли впорався з трьома ударами суперників. Впевнено діяв на виходах, а гол Стоїльковіча – це провина, насамперед, Ордеця та Матвієнка, які не встежили за форвардом. Проте наприкінці втратив концентрацію. Провальне введення м’яча у гру – прямо в ноги Алана – і блискавичний гол від Вукчевіча. Це помітно зіпсувало враження від гри Шевченка.

Невпевнено у центрі поля почувався Танковський. Часто не встигав за розвитком подій, що призвело до "гірчичника" у другому таймі. Невдовзі був замінений на Фреда. Більшого очікувалося від Борячука. Упродовж 66 хвилин, проведених на полі, мав 3 зручні моменти для взяття воріт, але змарнував їх. Ну а Матвієнко не так часто ходив в атаку, як це робить Ісмаїлі. У захисті бракувало надійності, хоча один ефектний рятівний підкат він все ж виконав, коли у другому таймі "Брага" втікала у швидку контру.

Та навіть у послабленому складі "Шахтар" переважав свого суперника в організації гри. Віддавши м’яч господарям, "гірники" шукали шанси на контратаках. Рахунок відкрили першим же ударом по воротах, а подвоїли після класно розіграної комбінації. В обох випадках асистував Марлос. Пропустили у роздягальню? Не біда. Додали обертів після перерви і забили ще двічі. "Брага", якій потрібно було перемагати, щоб виходити з другого місця у групі, грала на рівні борця за виживання в УПЛ. Причому, далеко не кожен аутсайдер нашого чемпіонату настільки кволо чинить опір "гірникам" – згадайте "Карпати". У підсумку справедливість торжествувала – "Брага" із своїми жалюгідними 6-ма очками не зуміла пролізти у плей-офф.

Якщо дублем Тайсона нікого не здивуєш, то голеадорські подвиги Сергія Кривцова – це щось новеньке. Центрбек двічі підключився до стандартів своєї команди і еталонно підставляв голову під навіси. Цікаво, що це не перший дубль у кар’єрі Сергія, як могло подуматися спершу. У жовтні 2010-го він вже стріляв дуплетом по воротах молодіжної збірної Нідерландів. Один мінус – Кривцов не завжди надійно діяв поблизу власних воріт. Запам’ятався момент на початку другого тайму, коли наш оборонець впорався із Фонте, прихопивши його за футболку. Арбітр мав підстави призначити пенальті. Це було при рахунку 2:1 на користь "Шахтаря", а якщо б паритет відновився – невідомо, чи не "поплили" б "гірники".

Відвантаживши кулеметною чергою нову партію голів, "Шахтар" утвердився у званні найрезультативнішої команди чинного сезону ЛЄ – 21 м’яч. Як ми й прогнозували ще після першого туру ЛЄ, група "гірникам" випала настільки прохідна, що тут було до снаги перемагати в кожному матчі.

Обігравши "Брагу" малою кров’ю, вдалося приберегти сили на українське "Класіко" проти "Динамо". Обидва клуби підходять до головного матчу чемпіонату, здобувши красиві перемоги на євроарені і не зустрівши від опонентів серйозного опору. Так би завжди.

Сторінка автора у Facebook

"УЄФА – мафія, Європа – брехливі собаки". Як у турків шалено "пригорає" після нищівного розгрому "Бешикташа"