УКР РУС

Едуард Сон: Не хотілося б брати на себе зобов'язання Коломойського і відповідати за його вчинки

3 лютого 2017 Читать на русском

Екс-форвард "Дніпра" Едуард Сон прокоментував інформацію про можливе придбання дніпровського клубу.

"Чи відповідає дійсності інформація, що я можу стати президентом "Дніпра"? Ні. Більше того, поява такої інформації мене дуже здивувала. Розмов про те, що я готовий стати керівником клубу, взагалі не було. Так, дійсно, "Дніпро" мені небайдужий, як і моєму бізнес-партнеру, теж вихідцю з України, який веде бізнес у Франції. Я не хотів би афішувати його ім'я з певних причин. Так ось, в липні минулого року, коли стало відомо, що у "Дніпра" почалися фінансові проблеми і з'явилися великі заборгованості, ми з моїм партнером виходили на друзів Коломойського, намагаючись організувати з ним зустріч і з'ясувати, що відбувається. Жодної конкретної відповіді нам не дали.

Кравченко: "Дніпро" повторить долю "Металіста"? Судячи з усього, до цього все йде

Через кілька місяців я прилетів в Україну брати участь в матчі ветеранів – 10 років без Кучеревського. Там ми з товаришем знову намагалися дізнатися, що відбувається в Дніпрі, розмовляли зі спортивним директором Русолом, цікавилися, чим можемо допомогти. Ми просто хотіли зрозуміти ситуацію: чи потрібен зараз взагалі Коломойському клуб. Ви знаєте, скільки хороших гравців виїхало, пішов Маркевич, і "Дніпро" став скочуватися все нижче і нижче. Ми знову попросили організувати нам зустріч з Коломойським, щоб дізнатися, які у нього плани на майбутнє клубу. Але жодної відповіді, ніяких пропозицій ми так і не отримали. І ось на тижні з'являється новина, що я готовий стати президентом. Для мене це стало повною несподіванкою. Я навіть не подавав таких сигналів. Спочатку подібне бажання було у мого товариша, що має набагато більші фінансові можливості.

Чи пропонували з партнером якусь фінансову допомогу клубу? Для того щоб щось пропонувати, потрібно зрозуміти, скільки і для чого. Ми дуже хочемо, щоб клуб продовжував існувати і радувати вболівальників, і готові допомогти. Але для початку потрібно розуміти структуру клубу, провести аудит фінансового стану. Тобто просто елементарно зрозуміти, що саме ми збираємося брати, щоб від чогось відштовхуватися. Якщо це гола команда, без бази, без стадіону, з купою боргів, то... Ми готові допомогти, але не такою ціною. Не хотілося б брати на себе зобов'язання попереднього власника і відповідати за ті вчинки, які він робив", – сказав Едуард Сон.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу