УКР РУС

Едмар: В Україні варіантів не було, а російським клубам я відмовив

11 червня 2017 Читать на русском

Колишній хавбек Металіста та збірної України Едмар, який зараз виступає за американський Бока Ратон, розповів про свій новий клуб та пропозиції з Росії.

"Всі були в шоці, що колишній гравець збірної України перебрався в напівпрофесійну команду. Однак з часом всі дізналися про причини і про те, як я тут опинився. Я дав інтерв'ю і сказав, що вибрав рівень життя.

Намагався потрапити в MLS, але не вийшло. Клуби були зацікавлені в мені, але компанія MLS не захотіла, щоб мене підписували. Саме вони вирішують все, оскільки платять гравцям зарплати.

Едмар дебютував за американський Бока Ратон

Прекрасно знаю, що в Бразилії глядачі дуже вимогливі. Я зараз вже не того рівня, не ті швидкості демонструю, щоб їхати туди. Бразилія – дуже сувора країна в цьому сенсі. Якщо ти зіграв один матч більш-менш, то вони починають критикувати. Я подумав: "А воно мені треба?". Також не хотілося більшого тиску як на себе, так і на сім'ю. Якби грав сильно, то може бути і поїхав, але зараз я вибрав сімейне життя в США.

Не думав, якщо чесно, що з'явиться Бока Ратон. Гра за команду, скоріше, для мене як хобі. У мене в голові ще не вкладається, що я закінчив кар'єру. Хоча по факту я вже на футбольній пенсії.

В Україні варіантів не було, а ось в Росії були, але я відмовився. Пропозиції від клубів вищої ліги Росії просто були нецікаві.

25 найвидатніших гравців-легіонерів в історії футболу незалежної України

Життя в Україні у чомусь все ж складніше. По-перше, мову значно складніше було вивчити, а по-друге – це клімат. Особливо для мене було складно звикнути до зими. Ні до мови, ні до культури, а саме до сильних холодів. Мене це завжди дратувало", – розповів Едмар.