УКР РУС

Джулай: Ніколи в українського народу не було бажання прогинатися під якихось там царів

24 квітня 2014 Читать на русском

Український коментатор, який працює в Дубліні, поділився своїм головним висновком із подій, які відбуваються в нашій країні упродовж останніх місяців.

"Я спілкуюся з друзями, які вдома. Читаю, слухаю, дивлюся все, що тільки можна, - описує свої переживання Дмитро Джулай. - Хочу сказати, що страшенно пишаюся нашою землею і нашими людьми. Зрозуміло, що зараз знову повилазили інтернет-дракони, які під час Майдану кричали: "Куди ви лізете!" Але цей відсоток невпинно ставатиме меншим. Є дедалі більше людей, які не бояться. Вони доводять, що ніколи в українського народу не було бажання прогинатися під якихось там царів.

Держава утворюється саме зараз, бо так вже склалося історично, що без протистояння з ворогом іноді важко утворити її. Є винятки, але зазвичай усе саме так. За останні місяці реальним змістом наповнилися ті гасла, які лунали в нас часто на стадіонах - це і "Героям слава", і про ворогів. Ми вже добре все знаємо. Для багатьох людей у різних куточках України, незалежно від того, якою мовою ці люди говорять, Україна - понад усе. Це висновок №1, який можна зробити з того, що відбувалося в Україні в останні п'ять місяців".

Велике інтерв'ю Дмитра Джулая читайте на нашому сайті завтра.