УКР РУС

Джермейн Ленс. Яким його запам'ятає український вболівальник

16 липня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" згадує цікаві моменти з періоду виступів Джермейна Ленса у "Динамо" та найцікавіші подробиці із особистого життя голландця.

27-річний голландський вінгер Джермейн Ленс завершив свої виступи за київське "Динамо". Футболіст перебрався у англійську Прем'єр-лігу, однак в клуб далеко не першої десятки - "Сандерленд".

Рівень нової команди Ленса прекрасно описав екс-наставник "чорних котів" Паоло ді Каніо: "Існування "Сандерленда" впирається в надію на те, що знайдуться 3 ще більш жахливі команди". Без перебільшення все так і є - щороку "Сандерленд" бореться за виживання у Прем'єр-лізі.

Мотивація Ленса не зовсім зрозуміла, адже гравець після здобутого чемпіонства присягався, що не піде з "Динамо", бо мріє грати в Лізі чемпіонів. В складі "Сандерленда" у Ленса перспектива побачити омріяну ЛЧ лишається хіба що по телевізору або відвідавши матчі найпрестижнішого клубного турніру за участю англійських команд на стадіонах "Челсі", "Ман сіті", МЮ та інших.

Логіка переходу з прицілом на перспективу? Нууу... Восени футболісту вже виповниться 28 років і щоб перебратись через рік у команду, що боротиметься за ЛЧ, Ленс має лізти зі шкіри в оточенні гравців, заточених під "бий-біжи".

Однак теперішнім дресирувальником "чорних котів" є співвітчизник Ленса Дік Адвокаат, який працював ще з юним Джермейном у ПСВ та АЗ. І, можливо, "помаранчевий" тандем наробить галасу в АПЛ.

Факт лишається фактом - Ленс перебрався до однозначно слабшої команди, ніж "Динамо". Про те, чим запам'ятався голландець українському вболівальнику і речі, які взагалі мало хто знав, поговоримо далі.

Футбол

Джермейн Ленс явно провалив перший сезон у "Динамо" під керівництвом Олега Блохіна. Футболіст провів чітку межу між роботою під орудою Реброва і Блохіна: "З його призначенням налагодилася комунікація всередині колективу. Іноземці стали розуміти, що від них хочуть. Під час футбольної кар'єри Ребров теж був іноземцем, грав в англійському чемпіонаті. У нього менталітет європейський. Він розуміє, що, до чого і як. Це важливий момент в управлінні інтернаціональною командою. З упевненістю можу сказати, що атмосфера в колективі стала набагато приємнішою. Беланда, Мбокані, я, Теодорчик та інші іноземці перестали відчувати себе чужинцями. Кожен розуміє завдання, кожен може поспілкуватися з тренером".

І хоча Джермейн не був помічений за висловленням великої симпатії до України і її чемпіонату, повагу українським клубам він все ж висловлював: "Я говорив з українськими людьми і розумію, наскільки важливо українській команді заявити про себе в Європі в такий важкий час. Про Україну і так не дуже добре відгукуються в Європі в даний момент, тому можливий тріумф "Дніпра" буде дуже до речі. Українська ліга втрачає в силі, але в той же час ми дійшли до чвертьфіналу, а "Дніпро" зіграє у фіналі. У будь-якому випадку три українські команди залишилися на колишньому рівні і в Європі можуть боротися за трофеї...

...Багато хто дивувався в Голландії, чому Джермейн поїхав грати в якусь Україну... Ну ось вам підтвердження, що не в "якусь Україну", а в чемпіонат, де не менше сильних команд, ніж у тій же Голландії! Я ходив у Києві на матч "Зорі" з "Фейєноордом". Я попереджав голландців, що голими руками луганців не взяти. Так і вийшло. "Фейєноорд" лише дивом пройшов "Зорю".

Особисте життя

Батьківщиною Джермейна Ленса є Сурінам. Друге ім'я гравця - Марсіано. Сам він розповів, що названий на честь реп-виконавця: "По правді кажучи, я навіть не питав у матері, на честь кого друге ім'я ношу. А ось Джермейном нарекли на честь Джермейна Дюпрі, американського репера і продюсера. Своїм ім'ям я дуже задоволений".

Ленс зіграв кілька матчів за збірну Сурінаму. Сам Ленс впевнений у потужності команди історичної батьківщини: "Якщо Сурінам збере всіх своїх уродженців, то буде не тільки виносити всіх як мінімум в зоні КОНКАКАФ, але і стабільно грати на чемпіонатах світу".

Ленс має власний бренд одягу JOURMAIN. Це бренд класу люкс для дітей. Три роки тому у Ленса з'явилась ідея пошиття модного дитячого одягу. Він найняв команду професіоналів, яка допомогла йому здійснити задумане.

У 2013 році відбувся дебютний показ мод від бренду JOURMAIN на Merdedes-Benz FashionWeek у Амстердамі.

Сам Джермейн Ленс зазначає, що любить поєднувати предмети одягу і любить стильно одягати своїх дітей. Він сам любить стильні речі і полюбляє поєднувати різні аксесуари. Ціни на дитячий одяг JOURMAIN варіюються від 40 євро до 400 євро, за деякими винятками ціна сягає 1000 євро.

Ленс є активним користувачем соцмереж. У нього створені акаунти у фейсбуці, твіттері, інстаграмі, які часто поповнюються новими публікаціями про бурхливе життя футболіста. Зокрема, з них стало зрозуміло, що Ленс любить проводити час зі своїми двома доньками, які надихають його на створення одягу свого бренду.

Ну і окрім гри Ленса він запам'ятався яскравою зовнішністю, зокрема татуюваннями.

До речі, схоже, у Ленса і його конкурента за місце у збірній Мемфіса Депая один тату-майстер, що доводить фото нижче.

Марк Копич, Футбол 24