УКР РУС

Джемайлі, Кавані, Квальярелла... Підсумки 30-го туру Серії А. ВІДЕО

1 квітня 2013 Читать на русском

Саме цих трьох виконавців можна сміливо назвати найкращими футболістами минулого італійського вікенду.

Джемайлі та Кавані стали героями матчу у Турині. Швейцарський півзахисник "Наполі" тричі вразив ворота француза Жійє, однак цього б не вистачило для перемоги над "Торіно". За відсутності основного голкіпера "партенопейців" Моргана де Санктіса, Антоніо Розаті теж вдосталь напомилявся у власній рамці воріт, і станом на 80-ту хвилину команди ділили очки на півночі Італії, а підопічні Вальтера Маццарі зрівнювались із "Міланом". Саме тут в пригоді став бомбардирський талант Едінсона Кавані, який розпочинав поєдинок із лавки запасних. Уругвайський нападник всі свої найкращі якості продемонстував в кінцівці зустрічі, впродовж якихось 10-ти хвилин двічі вразивши ворота суперника.

3:5 - "Наполі" одноосібно у італійській першості йде другим, виступи "Торіно" після повернення в еліту можна оцінити як задовільні: "бики" справилися із поставленим завданням на сезон, завадити підопічним Вентури втриматися в Серії А зможуть тільки вкрай провальні результати на фініші, в що за 8 турів до підбиття підсумків чемпіонату практично не віриться.

Щодо ще одного героя 30-го туру, то ним став Фабіо Кварьярелла. Гол нападника "Ювентуса" в інтернеті ще довго переглядатимуть шанувальники "б'янконері" по всьому світі: футболіст красивим дальнім ударом в дев'ятку відкрив рахунок у зустрічі на "Джузеппе Меацца". "Стара синьйора" помстилась за поразку у першому колі, на виїзді тріумфувавши у Всеіталійському дербі. "Інтер" з усіх сил боровся у рідних стінах, однак відсутність лідера атаки "неррадзурі", травмованого Дієго Міліто, далася взнаки, а одному Кассано в нападі не вистачило підтримки та сил, щоб здобути для своєї команди хоча б один пункт в столиці Ломбардії.

Підопічні Антоніо Конте втримують дистанцію над найближчим переслідувачами, друге поспіль чемпіонство "Ювентуса" після 30-го туру є лише питанням часу. Міланці ж, незважаючи на поразку, продовжують боротися за Лігу чемпіонів. Від бронзи команду Страмаччоні відділяє аж 10 пунктів, але не забуваймо, що у запасі "чорно-синіх" є ще гра із "Сампдорією", яку перенесли в зв'язку із несприятливими погодними умовами в Генуї.

Натомість потішив уболівальників інший міланський колектив. "Россонері" у Вероні взяли верх над місцевим "К'єво". Єдиний гол в зустрічі до свого рахунку записав Рікардо Монтоліво, півзахисник вдало зіграв на добиванні після прострілу зі штрафного у виконанні Маріо Балотеллі. 1:0 - "Мілан" на ходу. Підопічні Массіміліано Аллегрі, які провалили старт сезону, в 2013-му є, мабуть, найстабільнішим представником італійської "вишки". В цьому сезоні "червоно-чорні" вже навряд чи здобудуть скудетто, однак в наступному команда за підбором виконавців і такими результатами може сміливо претендувати на золоті медалі Серії А.

По-різному зіграли і обидва представники Риму. Повернення в стрій німця Мірослава Клозе додало впевненості "Лаціо". "Орли" в рідних стінах переломили хід зустрічі із "Катанією", вирвавши перемогу за 10 хвилин до фінального свистка рефері Давіде Масси. Натомість перервала 5-матчеву безпрограшну серію "Рома", Тотті і компанія капітулювали на Сицилії. "Палермо" завдяки перемозі 2:0 суттєво покращив шанси на порятунок. "Рожево-чорним" будь-що потрібно наздоганяти 17-ту "Дженоа", відстань від якої наразі нараховує тільки 3 очки.

Щодо генуезьких "грифонів", то підопічні Баллардіні на "Луїджі Ферраріс" врятували нічию в битві із ще одним аутсайдером "Сієною". Тож після 30-ти турів на дні турнірної таблиці Серії А практично все вирішено: з четвірки претендентів на виліт - "Палермо", "Пескари", "Дженоа" та "Сієни", в поточному сезоні зможе врятуватись тільки один колектив.

Найбільший розгром було зафіксовано у Пармі. Місцева команда на "Енніо Тардіні" впевнено розібралася із вищезгаданою "Пескарою", реабілітувавшись за поразку двотижневої давності від римських "вовків" (2:0). Справжньою окрасою поєдинку став гол Амаурі, форвард "хрестоносців" на 65-й добив "дельфінів" ефектним ударом через себе.

В двох зустрічах глядачі не побачили забитих голів. У Бергамо мир між собою уклали "Аталанта" та "Сампдорія", а "Удінезе" Франческо Гвідоліна на "Фріулі" не зумів знайти ключів до воріт "Болоньї". Ну і ще в одному матчі вислів "Мій дім - моя фортеця" зіграв на руку "Кальярі". Сардинці в рідних стінах впоралися із "Фіорентиною". Безпрограшна серія "острів'ян" на "Сант'Елії" вже нараховує 6 ігор, "червоно-сині" перед Новим роком ще були претендентами на пониження у класі, тоді як зараз команда "карпатівця" Даніла Авелара є міцним середнячком чемпіонату. Щодо "фіалок", то хлопці Вінченцо Монтелли внаслідок невдачі віддалились від зони Ліги чемпіонів, але втримались у квартеті перших колективів Серії А.

Найкращі голи 30-го туру Серії А:

 - Амаурі у ворота "Пескари"

 - Фабіо Квальярелла забиває у ворота Саміра Хандановіча

 - Красивий удар Блеріма Джемайлі

 - Едінсон Кавані забиває у ворота "Торіно"

Результати 30-го туру Серії А :

"Аталанта"  - "Сампдорія" - 0:0

"Кальярі" - "Фіорентина" - 2:1

"Дженоа" - "Сієна" - 2:2

"Інтер" - "Ювентус"

"Лаціо"  - "Катанія" - 2:1

"Палермо" - "Рома" - 2:0

"Парма" - "Пескара" - 3:0

"Удінезе" - "Болонья" - 0:0

"К'єво" - "Мілан" - 0:1

"Торіно" - "Наполі" - 3:5

Ярослав Семків, Футбол 24