УКР РУС

Дзанетті назвав свою найбільшу поразку в кар'єрі – трагічна історія про Адріано

7 серпня 2017 Читать на русском

Легендарний екс-капітан міланського Інтера Хавєр Дзанетті розповів про те, як не зумів повернути з депресії форварда, який нагадував йому Златана Ібрагімовіча та Роналдо.

"Ми грали товариський матч проти Реала. Адріано забив вражаючий гол. Пам'ятаю, як сказав собі: це буде новий Роналдо! У нього було все – сила, техніка, дриблінг, швидкість, удар, відмінна гра головою.

"Імператор" Адріано перебрався до фавел Ріо і вступив у банду

Адрі походив з фавел. Я добре знав, що це за райони, бо аргентинські від бразильських не дуже різнились. Я бачив у цьому небезпеку. Щодня після тренувань я питав у нього, куди йде і як у нього справи. Боявся, що потрапить в якусь халепу.

В Адріано був батько, до якого він мав страшенну прив'язаність. Перед одним із передсезонних матчів на Тім Кап сталась трагедія. Задзвонив телефон, він почув у слухавці: "Адрі, твій тато помер". Я був з ним поруч у той момент. Він кинув телефон і почав кричати. Це був такий крик, який собі годі навіть уявити. Навіть сьогодні по мені пробігають мурахи, коли згадую це.

Відтоді ми з тодішнім президентом Інтера Моратті почали ставитись до Адріано, як до молодшого брата. Поміж тим він продовжував грати, забивати і дивитись у небо, присвячуючи кожен гол померлому батьку. Але після смерті тата ніщо вже не було таким, як раніше.

Іван Кордоба якось провів з ним вечір і сказав: "Адрі, ти поєднання Ібрагімовіча та Роналдо. Ти розумієш, що можеш стати найкращим футболістом в історії?".

Адріано розстріляв дівчину із пістолета

На жаль, нам так і не вдалось витягнути його із депресії. Це, мабуть, моя найбільша поразка в кар'єрі. Мені ще досі боляче, що я був настільки безсилим у цій ситуації", – цитує Дзанетті 90min.com.