УКР РУС

Дядьку, дістань горобчика! Рейтинг найвищих гравців УПЛ

4 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" вже розповідав про найнижчих гравців Ліги Парі-Матч. Тож було б логічно згадати ще й усіх "гуліверів", які виступають за українські клуби.

Що ми сьогодні і зробимо!

Знайомтеся: одинадцять гренадерів, чий зріст перевалив за 194 сантиметри - саме цю відмітку ми взяли у якості прохідної при створенні рейтингу, «відрізавши» велику кількість (в одній «Волині» набереться з десяток!) інших претендентів.

 

Віталій Приндета («Волинь»)

Амплуа: захисник

Вік: 22 роки

Зріст: 197 см

Віталій Приндета – один із найвищих футболістів у гренадерській команді Кварцяного. 22-річного захисника, який встиг вимахати до 197 сантиметрів, важко назвати основним, адже починаючи з 2010 року він скоріше розглядається як гравець ротації. Не в останню чергу – через травми.

Чи всьому виною відомий аудіозапис експресивного розбору гри з роздягальні (коли «Волинь» влетіла «динамівцям», пам’ятаєте?), після чого Приндету нібито виключили з команди, знайшовши в його особі цапа-відбувала? Хоча з такими габаритами саме Приндета має бути одним з найголовніших улюбленців Віталія Володимировича!

 

Младен Бартулович («Ворскла»)

Амплуа: півзахисник

Вік: 28 років

Зріст: 196 см (якщо вірити УПЛ; фактично - 182 см)

Як інформує УПЛ, зріст Бартуловича – цілих 196 сантиметрів! Перепрошую, але - з якого дива, якщо він ледь перевалив відмітку в метр вісімдесят? Що ж, скористаємося помилкою в профілі, аби зайвий раз написати про цього славного хлопця.

Младена Бартуловича відверто шкода. Маючи неабиякий талант, важко позбавитися почуття, що цей український хорват (саме таким його вже сприймають після довгих років, проведених у нашій державі) так і не зумів розкритися до кінця. А були часи, коли він, тоді ще гравець «Кривбасу», розповідав в інтерв’ю про непогані шанси потрапити на Євро-2012 у складі рідної Хорватії… Але пройшли роки, і Младен остаточно втратив місце в збірній, паралельно не зумівши закріпитися у складі «Дніпра».

Тепер у його житті з’явилася «Ворскла». Яка доля чекає на Бартуловича в Полтаві? Дуже сподіваємося, що успішна. Адже він – заслужив.

 

Пилип Будківський («Зоря»)

Амплуа: нападник

Вік: 23 роки

Зріст: 196 см

Молодий нападник «Зорі» має усе необхідне для того, аби крок за кроком побудувати чудову кар’єру, насичену перемогами і титулами як на клубному рівні, так і у національній збірній. Прекрасне гольове чуття, фактурна статура, вміння грати головою – саме за ці якості його і полюбили українські вболівальники.

Після вдалого минулого сезону, у якому Будківський наколотив 8 голів за «Зорю», його викликали до табору національної збірної. Це – тільки початок успішного футбольного шляху Пилипа? Віримо. І сподіваємося. Не підведи!

 

Іван Ордець («Шахтар»)

Амплуа: захисник

Вік: 23 роки

Зріст: 194 см

Іван Ордець поступово стає основним центральним захисником донецького «Шахтаря». Кучер явно не молодшає, Кривцов травмований, тому саме на Ордеця Домнул Мірча максимально розраховує у нинішньому чемпіонаті. Звісно, тут вагоме слово сказала і дискваліфікація Кучера в ЛЧ внаслідок його вилучення у грі з «Баварією» - не в останню чергу через це Луческу і награвав молодого центрбека у стартових турах українського чемпіонату, випустивши потім і в битві з «Фенербахче». Каші не зіпсував, тому пророкуємо Ордецю доволі успішний сезон. Не обійдеться тут і без ротації, звісно, але свою порцію (думаємо, що доволі велику) ігрової практики він неодмінно отримує. Аби не було травм!

 

Андрій Гітченко («Карпати»)

Амплуа: захисник

Вік: 30 років

Зріст: 198 см

«Карпатівець» Андрій Гітченко, який давно вже вимахав під два метри – класичний приклад непоганого центрального оборонця. Габаритний, непоступливий, з яскраво вираженими лідерськими якостями, він третій сезон вірою і правдою служить «зелено-білим», як наслідок цілком заслужено ставши капітаном. Гітченку ще б надійності трохи побільше (зі свіженького: бліда й непереконлива гра у Харкові з «Металістом», коли після першого тайму замість Андрія вийшов Новотрясов)… Але це – не тільки його проблема, а й біда усієї захисної ланки львів’ян. Є над чим працювати – і це беззаперечний факт.

 

Денис Бойко («Дніпро»)

Амплуа: воротар

Вік: 27 років

Зріст: 197 см

Денис Бойко вже не один рік впевнено претендує на звання кращого воротаря України. Стрибучий, з прекрасною реакцією, вмінням обирати позицію і грою на виході, він являє собою ласий шматок для чималої кількості закордонних клубів. Щоправда, дивує той факт, що якогось гучного предметного інтересу до його персони поки не спостерігається. Чи ми банально не про все знаємо?

В будь-якому разі, для «Дніпра» втрата Бойка буде дуже й дуже великою проблемою, тому Коломойський зробить все, аби Денис і надалі захищав честь і кольори «синьо-біло-блакитних». Він вже профукав Коноплянку – тому Бойка просто так не віддадуть нікому. Діставайте свої гаманці, товстосуми!

 

Євген Хачеріді («Динамо»)

Амплуа: захисник

Вік: 28 років

Зріст: 197 см (офіційний сайт «Динамо» дає 198 см)

Ми вже нещодавно розповідали детально про цього персонажа, коли згадували усі його незрозумілі нервові вибрики. Загнавши себе у велику халепу за підсумками власних дій у грі з «Олімпіком», Хачеріді ризикує надовго втратити довіру тренерського штабу, а з тим – і місце в стартовому складі. Звісно, ніхто не стане розкидатися таким сильним захисником, яким Хачеріді безумовно є, але необхідність виховних моментів ще ніхто не відміняв! Тому – посидить, подумає. А там і черговий шанс підвернеться. Себе проявити чи характер показати – це вже як сам Хачеріді вирішить.

 

Олексій Дитятьєв («Ворскла»)

Амплуа: захисник

Вік: 26 років

Зріст: 196 см

Фактурний захисник Олексій Дитятьєв в минулому сезоні був беззаперечно основним гравцем донецького «Олімпіка». Однак після переходу до Полтави він вже другий тур підряд просиджує шорти на лавці запасних, спостерігаючи за тим, як «ворскляни» розписують нічию за нічиєю, а потім і влітають у Лізі Європи. Коли довіриться йому Сачко? І чи довіриться взагалі? Наступні тури розставлять все по своїх місцях.

 

Сергій Петров («Волинь»)

Амплуа: нападник

Вік: 18 років

Зріст: 198 см

У свої 18 років «хрестоносець» Сергій Петров вже має майже два метри зросту. Взагалі, ви звернули увагу, що одразу троє «волинян» (разом з «ворсклянами», але в порівнянні середній зріст хлопців Кварцяного набагато більший!) увійшли до нашого рейтингу? При цьому, серед них – жодного воротаря, одні польові гравці! Хоч бери і на голкіперів перевчай – з їхніми-то габаритами…

 

Івіца Жунич («Волинь»)

Амплуа: захисник

Вік: 26 років

Зріст: 195 см

Хорватський гренадер Івіца Жунич користується беззаперечною довірою у Віталія Кварцяного (недарма ж хлопець називав свого теперішнього наставника найкращим із тих, які траплялися в кар’єрі!). Як наслідок – 195-сантиметровий оборонець може похизуватися стабільним місцем в основі, хоча після його провалу у минулій грі з «Шахтарем» ВВК цілком може захотіти провчити велетня. Чи може пробачить для початку? Але ж не вперше…

 

Дмитро Непогодов («Ворскла»)

Амплуа: воротар

Вік: 27 років

Зріст: 199 см

Дмитро Непогодов – найвищий учасник нашого рейтингу футбольних «гуліверів» УПЛ. Досвідчений кіпер, який довгий час провів у Франції, у «Ворсклі» ділить пост №1 з Богушем, але у другому матчі Ліги Європи неодмінно вийде з перших хвилин. Чи вдасться Непогодову вберегти власні ворота на замку, а його партнерам – провести як мінімум два голи? Питання, яке наразі бентежить тисячі українських вболівальників. В наших силах тільки побажати удачі – і щиро помолитися.

Не підведіть, «ворскляни»! Провал у Словаччині слід спокутувати у повному обсязі.

Роман Клименко