УКР РУС

Дячук-Ставицький: Очікую на "золотий матч" - у ньому переможе "Дніпро"

25 квітня 2014 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки 20 туру УПЛ разом з екс-наставником "Карпат" і багаторічним помічником Мирона Маркевича.

- Юрію Михайловичу, обидва претенденти на титул перемогли. Які ваші враження від красивої перемоги "Дніпра" у меншості і дещо невпевненої звитяги "Шахтаря" над "Таврією"?

- Після болючої поразки від "Чорноморця" команді Рамоса важко було піднятися. Але "Дніпро" таки взяв свої три пункти. Не думаю, що з "Говерлою" могли бути якісь проблеми. Я ще кілька днів тому прогнозував перемогу дніпрян, щоправда, з рахунком 4:1. Щодо "Шахтаря", то чомусь був переконаний, що "гірники" обіграють "Таврію" з перевагою в один м'яч. Розумієте, налаштуватися на матч із дуже-дуже слабкою командою - непросто. Що ж, очікую на "золотий матч". Я впевнений: він таки відбудеться, і там переможе "Дніпро".

- Сергій Ребров провів другий матч за тренерським штурвалом "Динамо". Які перші висновки ви зробили від роботи молодого фахівця?

- Важко робити висновки. Ребров - дуже молодий. Можна й десять років працювати помічником головного тренера, але коли сам стаєш керівником - це величезне навантаження. Поки що Ребров із цим справляється.

- "Металіст" впевнено скорочує відставання від "Динамо". Чи вдасться киянам зберегти третє місце?

- Думаю, не вдасться. "Металіст" грає не так яскраво, як раніше, але потихеньку набирає очки. Я дуже радий за Володимира Гоменюка - упродовж останнього місяця він забив вже п'ять м'ячів. Він вміє і може забивати. Усе, що йому було потрібно, - відчути довіру тренера. А там і запрошення в збірну України не забариться.

- "Карпати" впевнено вели в матчі з "Зорею", але в підсумку ледь не програли. Як можна було пропустити два м'ячі за одну хвилину? Що трапилося з командою?

- Помилки молодих футболістів. Помилився Костевич, та й той самий Підківка зіграв не кращим чином. Можливо, молодому тренерові потрібно було робити заміну - випускати центрального півзахисника, який знімав би головою всі подачі "Зорі". Адже було зрозуміло, що комбінаційна гра в господарів не йде, і вони уповатимуть на навісні передачі.

- З чим пов'язані емоційні зриви у нашому футболі? В минулому турі Григорчук атакував Рамоса. Тепер Шуфрич зчепився з Русолом, а Грозний не потиснув руку Рамосу...

- Усі були неправі. Не мав рації Роман Григорчук. Я його добре знаю. Розумієте - це все емоції. Надто важливою і високою була ціна залікових пунктів. Ну але Григорчук потім вибачився, тож там все нормально. А Ужгород - специфічне місто. Я б не хотів це коментувати.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87