УКР РУС

Дячук-Ставицький: "Карпати" й самі не повірили, що можуть перемогти "Динамо"

10 листопада 2014 Читать на русском

На прохання "Футболу 24" заслужений тренер України коментує основні події 12 туру УПЛ: нулі лідерів чемпіонату, прогрес "Карпат", підйом "Металіста", проблеми Григорчука і "Олімпіка".

- Юрію Михайловичу, у трійці лідерів очковий баланс зберігся. Що думаєте про гру «Шахтаря», «Дніпра» і «Динамо»?

- Зважаючи на те, що «Шахтар» мав після Ліги чемпіонів більше часу на відновлення, а «Дніпро» повернувся з важкого виїзду до «Карабаху», я ставив на перемогу «гірників». Тим паче, поле «Львів Арени» їм добре знайоме і стало майже рідним. Однак по грі команда Луческу виглядала не набагато кращою за «Дніпро». Нічия – логічний результат. «Дніпро» здобув один пункт, а от «Шахтар» - два втратив.

Щодо матчу «Динамо» - «Карпати», то це була одна з найкращих ігор львів’ян в плані самовіддачі. Команда багато працювала і моментами нагадувала ті «Карпати», які ми пам’ятаємо з часів Кононова. Десь, звісно, і пощастило «зелено-білим», що у «Динамо» сталася біда з гравцями. Те, що відстань між трьома грандами збереглася, свідчить про те, що ми станемо свідками надзвичайно цікавої боротьби у другому колі. Вона, ймовірно, триватиме аж до останнього туру.

- «Карпатам» закидають боягузливу тактику. Мовляв, наприкінці матчу вони могли піти в атаку за перемогою, маючи чисельну перевагу…

- Ви подивіться на кількість м’ячів, які забили «Карпати» у чемпіонаті. Їх десять. Це менше, ніж один гол за гру. У команді немає голеадора, відтак, не було кому повести за собою в атаку. Звісно, можна було і ризикнути, але «Карпати» й самі не повірили, що можуть перемогти «Динамо». Йовічевіч неодноразово повторює, що йому потрібен час. Він почав роботу в «Карпатах» зі зміцнення оборони. Взимку подумає і про атаку.

- Чому «Олімпік» не вміє програвати? Чотири поразки – усі розгромні.

- «Олімпік» любить  атакувальний футбол. Вони так грали у першій лізі, і продовжують гнути лінію зараз. Щоправда, гра з відкритим забралом вдається не завжди. Схоже, це прерогатива тренера – незважаючи ні на що, граємо на атаку. Тільки от захист «Олімпіка» не витримує критики – більше за донеччан пропустив лише «Іллічівець».

- «Чорноморець» переміг вперше за сім турів…

- «Моряки» кілька місяців не отримують зарплату, команду лихоманить, бо щопівроку з Одеси їдуть найкращі гравці. Так працювати важко і, напевно, нецікаво. Тому я дуже радий за Григорчука, що йому нарешті вдалося перемогти. Сподіваюся, що найближчим часом «Чорноморець» залатає діри у бюджеті. Інакше Григорчук змінить місце роботи.

- «Металіст» піднявся з десятої сходинки на п’яту. Це межа можливостей харків’ян?

- У цьому сезоні «Металіст» не втрутиться у боротьбу за медалі. Якщо взимку вдасться підсилитись, то вони поборються за 4-5 місце, тобто – за путівку в Лігу Європи.

- Перша перемога «Говерли». Сенсація?

- Я не вважаю це сенсацією, бо і з «Волинню», і з «Металургом» ужгородська команда показала боєздатну гру. У Грозного є кілька серйозних футболістів. Та й потреба здобути першу перемогу тиснула на «Говерлу». Гравці «вмирали» на полі, стелилися в підкатах. Словом, зробили усе можливе.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter