УКР РУС

Дячук-Ставицький і "спеціаліст" - поняття несумісні, - Зуб

16 січня 2016 Читать на русском

Екс-наставник "Карпат" U-21 Роман Зуб розповів про особливості роботи з виконувачем обов'язки генерального директора клубу Юрієм Дячуком-Ставицьким.

"Ми з Беньом - одна команда. Власне, керуючись негласним кодексом честі, ми й вирішили піти. З Дячуком-Ставицьким знайти порозуміння не міг давно. Складні стосунки з ним і Мироном Маркевичем у мене були ще тоді, коли сам був гравцем. Саме через них свого часу я пішов з "Карпат". Тому, коли влітку Юрій Михайлович став виконувачем обов'язки генерального директора, був переконаний, що до зими на своїй посаді не протримаюся. Тому можу сказати, що план навіть перевиконав. Думав, що піду швидше, особливо, якщо враховувати ті результати, які показувала команда.

Знаєте, Дячук-Ставицький і "спеціаліст" - поняття несумісні. Мені навіть важко знайти слова, які охарактеризували б цю особу найвлучніше. Повторюся, морально підготовленим до відставки був ще з літа. Просто було цікаво, чим усе це закінчиться. Дячук-Ставицький ледь зайняв посаду, як відразу хотів усіх нас пересварити. Розумієте, ця людина – руйнівник за своєю суттю, він не здатен творити в принципі.

Вочевидь Петро Димінський розглядає Дячука-Ставицького як якийсь невідомий нам європейський взірець. Причому взірець висококласний, якщо довіра повна аж настільки. Повторюся, скласти про Димінського власну думку мені складно. Але з того, що знав, виявилося, що не знав і не розумів я взагалі нічого.

Чи можу я очолити "Карпати"? Я об'єктивно розумію, що наразі ще до такої роботи не готовий. Десять років, впродовж яких був поза футболом – термін значний. Ні, розуміння гри не зникло. Прогалини відчув у плані менеджменту, організації клубного господарства. Життя на місці не стояло і в порівнянні з тим часом, коли був гравцем, змінилося чимало. Втім, навіть за ті півтора року, впродовж яких очолював молодіжну команду, набрався величезного досвіду. І задоволення попри ті негативні моменти, які псували враження, теж отримав", - розповів Роман Зуб.

Нагадаємо, влітку 2015 року Юрій Дячук-Ставицький замінив Ігора Дедишина на посаді генерального директора, а вже восени з'явилась інформація про можливий відхід з клубу наставника Ігора Йовічевіча та спортивного директора Юрія Беня, які все ж покинули команду на початку 2016 року.

Читайте також:
Павлів: Будь-який європейський тренер не сподобається радянському Дячуку-Ставицькому

Герої 90-х. Роман Зуб