УКР РУС

Дячук-Ставицький: Чого шкодувати Йовічевіча? Він заборонив гравцям їсти сало і примусив називати його "Містер"

15 січня 2016 Читать на русском

В. о. гендиректора "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький розповів про Ігора Йовічевіча і подальшу концепцію розвитку клубу.

"Чому пішов Йовічевіч? Знаю, що в нього була розмова з Петром Димінським, але Ігор не погодився на умови, котрі запропонував президент.

Очолити команду? У мене здоров’я вже не те. Ситуація така: президент 18 числа оголосить, хто працюватиме на тому місці, де він потрібен ФК.

Тлумак, Толочко та Безубяк - усі вони працюватимуть у тренерських штабах команд. Коротше, концепція така - готувати своїх гравців і наставників. Працюватиме 90% тренерів, які пройшли нашу школу, академію, навчали дітей, юнаків, були корисними клубу і готові сприяти йому й надалі, котрі не женуться за великими гонорарами.

Ви подивіться, скільки тренерів (із десяток) тренували "Карпати", котрі обігрували "Шахтар", "Динамо" та "Металіст". Натомість останнім часом ми не виграли в жодної команди, котра перебуває вище нас у турнірній таблиці. Чого шкодувати? Ви, журналісти, просто закохані в того Йовічевіча.

Дивує інше: як молодий хорватський спеціаліст на Західній (підкреслюю) Україні може змусити всіх (гравців і тренерів), аби його називали "Містер"! Думаю, це не етично в наших краях. Повірте, ніколи поганого не сказав і не скажу про Йовічевіча. Проте в нашому клубі є людей вісім, які не гірші за хорвата.

Іще одне: Ігор зробив так, аби українці не їли сметани, яйця, масла, сала. Я, ви, ваші діти їли і їстимуть борщ із сметаною, а в нас у клубі було заборонено! Їли макарони й піци. Йовічевіч уважав себе головним у всьому. Окрім того, в клубі він зрідка з’являвся. Бувало, місяцями його не було.

Ігор сказав, що клуб - незатишне місце. Отож зустрічалися з ним у кафе. Й заключний штрих: на останній матч "Карпат" продали 250 квитків. Це показник того, як грає команда?

Від Йовічевіча просто хотіли, щоби він довів сезон до кінця, а потім би вирішували контрактні справи. Ось і все. У цьому сезоні буде нам непросто, та ми ще про себе заявимо. "Карпати" - команда Галичини, основний представник західного регіону, то є бренд", - розповів Дячук-Ставицький.