УКР РУС

Дячук-Ставицький назвав причину переїзду Карпат з "Арени-Львів" на "Україну"

29 червня 2017 Читать на русском

Генеральний директор Карпат Юрій Дячук-Ставицький розповів про причини переїзду команди з "Арени Львів" на стадіон "Україна".

"Причина переїзду Карпат на "Україну"? Фактично, причина в тому, що ми не підписали договір з "Ареною Львів". Інше питання – чому до цього дійшло. Для "Карпат" було дуже важливо свої домашні матчі проводити на новому і комфортному стадіоні. Але біда в тому, що керують цією прекрасною спорудою повні профани і дилетанти, які не мають ані управлінського досвіду, ані розуміння, як треба заробляти гроші, ані найменшого поняття про футбольний менеджмент. "Арена Львів" – це державне підприємство, яке потребує величезних коштів на обслуговування. Але, як виявилося, "Арені Львів" не потрібні гроші! Їм не потрібні понад 3 млн грн, які Карпати пропонували їм за сезон!

Карпати переїхали з "Арени Львів" на стадіон "Україна"

У минулому сезоні Карпати платили "Арені Львів" за матч 161 тисячу гривень. Але зважаючи на те, що виросли ціни на комунальні послуги та інші послуги у сфері обслуговування, ми збільшили ціну до 200 тисяч за матч. Зауважу, що мова йде лише про оренду стадіону і в цю суму не входять клінінг, охорона, стюарди, пожежні, швидка та поліція. За сезон, за всі домашні матчі, "Арена Львів" отримала б від клубу 3 мільйони 200 тисяч гривень! Переговорний процес ми почали ще в лютому, але керівництво "Арени Львів" наче з місяця звалилося! Вони або не відповідали на наші запити, або робили вигляд, що нічого не розуміють, або просто нас ігнорували. Усі пропозиції надходили виключно від наших працівників, які займалися питанням підписання 5-річної угоди!

Хахльов: Поки наш основний стадіон – "Арена Львів"

Знаю, що Зоря проведе на "Арені Львів" кілька матчів Ліги Європи. Приблизно стільки ж зіграє Верес. Можливо, ще якісь команди. Але це все епізодичні випадки, у стадіону не буде системного партнера, не буде сталого прибутку. Ми були готові вкладати величезні кошти в державний стадіон, але їм цього не потрібно.

Зоря веде переговори з "Ареною Львів" щодо проведення матчів Ліги Європи

Зараз сподіваємось на реакцію, зокрема, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Сподіваємося, що він в найкоротші терміни наведе порядок, бо на даному етапі виходить абсурдна ситуація, коли такий серйозний об'єкт залишається без постійного клубу та взагалі ставиться під питання подальше існування та діяльність одного з найкращих стадіонів України через бездіяльність двох байдужих чиновників. Вони повинні служити людям і державі, а не власним інтересам. І ми загалом не виключаємо можливості того, що є певна стратегія знищення або доведення "Арени Львів" до банкрутства", – цитує Дячука-Ставицького офіційний сайт ФК Карпати.