УКР РУС

Двоє екс-футболістів намагались зробити договірними матчі "Говерла" – "Зоря" та "Арсенал-Київ" – "Верес", – слідство

20 лютого 2017 Читать на русском

Стали відомі деякі подробиці досудового розслідування щодо можливого договірного характеру матчів "Арсенал-Київ" – "Верес" та "Говерла" – "Зоря".

У рішенні Печерського районного суду міста Києва від 14 лютого по клопотанню слідчого прокуратури про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів вказано, що напередодні матчу Першої ліги між "Арсеналом" та "Вересом" (0:0), який відбувся 18 вересня 2016 року, до тодішнього гравця "канонірів" Есеоли Хабіба зателефонував колишній футболіст-професіонал та запропонував йому 500 доларів США за те, щоб він не взяв участі у матчі.

Окрім того, прослідковується здійснення впливу на результат цього матчу через ще одного футболіста "Арсеналу".

Також досудовим розслідуванням встановлено, що інший футболіст-професіонал, який підтримує дружні стосунки з тим, хто пропонував гроші Есеолі, вплинув на результат офіційного матчу "Говерла" – "Зоря" (0:4), який відбувся 30 квітня 2016 року, шляхом підкупу двох футболістів "Говерли".

Встановлено, що ці футболісти, у змові, для одержання неправомірної вигоди залучили до схеми "фіксованого результату у спортивних змаганнях" громадянина України, якому була відведена роль у виконанні окремих доручень щодо онлайн-ставок в букмекерських конторах.

4 матчі молодіжних команд "Металіста" визнані договірними