УКР РУС

Двірник: Чому наші не можуть адаптуватися закордоном – незрозуміло. Подивіться, скільки хорватів у Серії А!

5 квітня 2017 Читать на русском

У розмові з "Футбол 24" Віктор Двірник, 3-разовий чемпіон у складі празької "Спарти", пройшовся по менталітету українських легіонерів.

"Нормальна людина, якщо вона їде грати закордон, повинна вивчити мову цієї країни, – переконаний Віктор Двірник. – Не кажу – за місяць. Але засвоїти базу, щоб розуміти, що тобі кажуть, ти мусиш. Якщо ти щодня спілкуєшся в іншомовному середовищі – то швидше вчишся. Інше питання – хочеш вчити, чи ні. Наші футболісти закордоном, як правило, гуртуються між собою, туди-сюди, тож яка там вже мова? Тим паче, зараз ці мобільні телефони, соцмережі і тому подібне. У 90-х, коли я виступав, цього всього не було.

І все ж, чому наші футболісти не можуть адаптуватися закордоном – мені незрозуміло. Чомусь ті ж чехи, словаки, серби, хорвати комфортно почуваються у Бундеслізі, Англії, Іспанії, Італії. Подивіться, скільки хорватів виступає у Серії А! "Ювентус", "Мілан", "Сампдорія", "Фіорентина"… У них інший менталітет".

Повна версія інтерв'ю "Футбол 24": "Недвед не завжди потрапляв в основний склад "Спарти". Українець, який грав із володарем "Золотого м’яча", а в Лізі чемпіонів зробив дубль, якого не було

, а також у Viber