УКР РУС

Два найбільших дербі Італії за 4 дні, а Прийма може покинути зону вильоту. Анонс

28 лютого 2016 Читать на русском

"Ювентус" приймає "Інтер" у чемпіонаті, за 4 дні після чого поїде в Мілан на матч-відповідь 1/2 Кубка Італії. А ще нас чекають 4 запеклих баталії в боротьбі за життя.

"Ювентус" - "Інтер". Неділя, 28 лютого, 21:45

Дербі Італії - найвеличніше протистояння найтитулованіших клубів Кальчо, що видно навіть із назви. Сьогодні час 166-ї битви "Юве" й "Інтера" в еліті італійського футболу. Туринці могли підійти до очної битви з наміром відібрати рекорд Серії А за виграними поспіль матчами, але оступились на 16-у супернику - "Болоньї". Тож серія, що належить саме "Інтеру", в нинішній очній зустрічі точно не під загрозою. Загалом же тиждень "Старої Синьйори" можна вважати вдалим: "Мілан" зупинив "Наполі" і продовжив лідерство "б'янконері", що в Лізі чемпіонів відіграли 2 голи у "Баварії" і їдуть у Мюнхен з надіями і шансами не 50 на 50, але хоча б 25 на 75. До гри повертається фундаментальний гравець оборони Джорджо К'єлліні, якого не вистачало в 1/8 ЛЧ.

Дует Мората-Дибала причетний до двох голів у ворота "Баварії"

"Інтер" виглядає останнім часом розібрано. І навіть ефектні 3:1 над "Сампдорією" не дуже втішають, адже команда Манчіні встигла за короткий час пройти шлях від 1 до 5 місця. Від лігочемпіонівської бронзи вже мінус 5, а тут ще й дуель з таким потужним суперником на виїзді. Недавно на цій же арені в першому півфіналі "неррадзуррі" не знайшли жодних аргументів на свій захист - 0:3. У першому колі в Мілані розійшлись 0:0, але тоді обидві команди були в зовсім іншій формі. Щодо дискваліфікованих, то "Інтеру" не допоможе провідний хавбек Марцело Брозовіч, зате скоротили бан для Жофрі Кондогбія, відтак французький опорник може зіграти.

Судитиме гру Джанлука Роккі. Баланс попередніх 165 матчів Серії А такий: "Ювентус" виграв 78 поєдинків, "Інтер" - 45, ще 42 рази підписували мирову.

"Палермо" - "Болонья". Неділя, 28 лютого, 13:30

Востаннє "Болонья" перемагала в Серії А на арені "Палермо" ще у передвоєнному 1934-му. Відтоді "россоблю" програли 13 дуелей і 7 протистоянь зводили до нічийного підсумку.

Матч першого кола "Болонья" програла вдома 0:1, але при Роберто Донадоні виграла 5 із 7 виїзних ігор. Крім того, "Палермо" в останніх 5 матчах сезону набрав 2 очки з 15. Час падіння чорної серії "Болоньї" на Сицилії настав?

Роберто Донадоні - символ ренесансу "россоблю"

"Карпі" - "Аталанта". Неділя, 28 лютого, 16:00

Господарі розраховують на ще один потужний матч Віда Белеца, який відбив пенальті Максі Лопеса і зупинив "Торіно" в попередньому турі. "Карпі" повинен обірвати серію без перемог, що тягнеться 6 матчів. Адже до зони порятунку не така вже й недосяжна відстань - мінус 5 очок. "Аталанта" не виграє і того більше - 11 матчів, тобто у 2016-му не знає смаку перемог. Але бергамаскі почуваються відносно спокійно - плюс 6 над зоною вильоту, 13-е місце.

"К'єво" - Дженоа". Неділя, 28 лютого, 16:00

Дуель середняків. "Дженоа" перервала смугу невдач з 5 матчів без перемог у матчі з "Удінезе" - надважливо в контексті боротьби за життя, адже знизу вже підпирали. Звитяга у Вероні зрівняє команди за очками (буде по 31) і поміняє місцями у таблиці. Генуезці та веронці дуже немиролюбні: з 2011 року ніяк не поділять очки, тоді як 5 разів тріумфував "К'єво", 4 - "Дженоа".

"Сампдорія" - "Фрозіноне". Неділя, 28 лютого, 16:00

Команда вічно запасного Василя Прийми - єдина в сезоні, що пропустила понад 50 голів. "Сампа" не виграє 8 матчів, тож опустилась на межу із зоною вильоту. Поразка опустить туди генуезців, а виведе на боже світло саме "Фрозіноне". Утім сумнівно, що таке трапиться. Монтелла, Квальярелла, Кассано, ваш вихід!

Лука Тоні забив свій 300-й гол у Серії А саме у ворота "Удінезе"

"Удінезе"- "Верона". Неділя, 28 лютого, 16:00

Лука Тоні відзначається голами кожен 3 матч. Легендарний ветеран і рекордсмен "Верони" забив у дербі "К'єво", але мусить допомогти соїй команді ще раз. Відчайдушний рейс хлопців Дельнері із безпросвітного аутсайдера, що пройшов 1-е коло без перемог, триває. "Вероні" не вистачає 7 очок, але "джаллоблю" програли лише раз за 7 останніх турів. Де як не в Удіне продовжити? "Адже "зебри" на відносно безпечному 15-му місці й не виграють вдома у "Верони" 15 років!

Тарас Котів, Футбол 24