УКР РУС

Два матчі з приставкою "топ". Анонс 22 туру Серії А

5 лютого 2012 Читать на русском

Та вже сталося, що через примхи погоди майже усі матчі 22 туру Серії А відбудуться одночасно. Винятком хіба що є поєдинок "Чезена" - "Катанія", дата проведення досі невідома, та матч "Дженоа" - "Лаціо", який розпочнеться о 13:30. Усі інші поєдинки стартують о 16:00.

Але чи стартують? Зима все ще лютує, так що стверджувати напевне, що матчі відбудуться, не станемо. Так, під великим сумнівом проведення поєдинку “Рома” - “Інтер”, а віце-президент “Мілану” Адріано Галліані просто благає ФФІ перенести матч із “Наполі”. Наразі ніби домовлено, що гра не відбудеться в тому випадку, якщо температура сягне “мінус 10”.

Дуже хотілося б, аби погода таки не завадила проведенню цих матчів, адже саме вони і є центральними у турі. Ну, але ж людський фактор тут безсилий, тож розпочнемо ми не із центральних поєдинків, а зі стартового, і відправимося в Геную, де на “Дженоа” чекає непростий поєдинок із “Лаціо”.

Протистояння стилів

Паскуале Маріно дуже швидко привчив “Дженоа” до розкутого футболу. От тільки у матчі з “Лаціо” у такому стилі грати буде важко — Еду Рейя достатньо багато уваги приділяє грі в обороні, а його “орли” пропускають менше одного голу за гру. Саме подібна тактика і дозволила “Лаціо” у попередньому турі сенсаційно обіграти “Мілан”. Ця звитяга, напевне, додала впевненості римлянам, тож гравцям “Дженоа”, вочевидь, легко не буде. Тим паче із їхнім дірявим захистом - більше за генуезців у чемпіонаті пропустили лише “Лечче” та “Новара”.

От тільки хто ж забиватиме за “Лаціо”? Роккі, звичайно, відіграв у минулому турі прекрасно, але лише завдяки досвіду. А найбільше загрожував воротам “россонері” півзахисник Ернанес. Рейї залишається лише сподіватися, що відновиться нарешті від травми м'яза Мірослав Клозе, бо інший нападник Лібор Козак точно ще перебуватиме у лазареті.

А дуже вже хочеться, аби Міро вийшов на поле. Насамперед тому, що він вже встиг забити у чемпіонаті 11 голів. Стільки ж, як і Родріго Паласіо із “Дженоа”, так що на нас ще й очікує протистояння форвардів. Проте ще привабливіше змагання у влучності на нас чекає у Мілані.

Ібрагімовіч чи Кавані

Хоча “Наполі” вже реально втратив можливість поборотися за Скудетто, проте у протистоянні з лідерами в цьому сезоні підопічні Маццарі якщо і не перемагали, то принаймні грали внічию. Ними були обіграні “Інтер”, “Мілан” та “Удінезе”, а із “Лаціо” та “Ювентусом” неаполітанці зіграли внічию. Єдина із топ-команд, яка завдала “блакитним” поразки, - “Рома”.

Неаполітанці ніби вже й не ставлять перед собою надзавдань у чемпіонаті, адже до зони Ліги чемпіонів їм дістатися - це щось на межі фантастики, а у Лігу Європи вони б мали проходити завдяки Кубку Італії. Інші півфіналісти - “Ювентус” та “Мілан” - і так потраплять у єврокубки завдяки підсумковим місцям у чемпіонаті, а в те, що неаполітанці пропустять у фінал “Сієну”, якось не надто віриться.

Але чи не найважливіша інтрига цього матчу — супердуель бомбардирів Златана Ібрагімовіча та Едінсона Кавані. Ібра наразі, разом із ді Натале, лідирує у суперечці бомбардирів — у них по 15 голів. У Кавані на три голи менше.

Якщо ж гості все таки переможуть, то ця звитяга стане для них на “Джузеппе Меацца” першою з... 1986 року. Тоді “блакитні” перемогли — 1:2, а один із голів записав на свій рахунок Дієго Марадона.

Розвеселіть Енріке

“Рома” спробує на Стадіо “Олімпіко” реабілітуватися за поразку у попередньому турі від “Кальярі”. Тренер “вовків” Луїс Енріке зізнався, що йому сумно дивитися на те, як грає команда. Особливо це стосувалося захисних редутів. Тож якщо Дієго Міліто, який у попередньому турі зіграв із “Палермо” у покер, не втратив за декілька днів гольового чуття, а “Рома” гратиме так само як на Сардинії, на посмішку Луїса Енріке нам ще доведеться чекати принаймні до наступного тижня. Тепер у Міліто вже 12 забитих голів. У “Роми” ж найвлучнішим є Пабло Освальдо — 7 голів.

Можна не сумніватися, що на нічию у цьому матчі не згодна жодна із команд. Якщо врахувати те, що “Рома” ще має дограти поєдинок із “Катанією”, то і у “вовків”, і у “нерадзурі” все ще зберігаються шанси на потрапляння у зону Ліги чемпіонів. Однак їм потрібно сподіватися ще й на те, що “Удінезе” втратить очки у грі із “Фіорентиною”.

Виглядає на нічию

Обидві команди здобули у попередньому турі перемоги з однаковим рахунком — 1:2. У цій зустрічі важко віддати перевагу “Фіорентині” чи “Удінезе” і саме тому спробуємо спрогнозувати нічию. Ну хіба що хтось із лідерів команд - Йоветіч у “Фіорентини” або ж ді Натале в “Удінезе” - “витягнуть” перемогу. Ну, мають вони таку властивість за соболю.

Статистика за “Юве”

Ну а лідер чемпіонату “Ювентус” прийматиме “Чієну”. Здавалося б, у туринців не повинно виникнути проблем із сімнадцятою командою чемпіонату, однак у новому році новачок Серії А неабияк дивує. “Сієна” розгромила “Лаціо” (4:0) та зіграла внічию із “Наполі”. Тільки-от у гостях у підопічних Санніно показники значно гірші — жодної перемоги у цьому сезоні. До речі, найкращі нападники команд, Матрі та Калайо відповідно, мають на своєму рахунку по дев'ять голів.

Проте навіть у разі поразки “чорно-білі” все одно не опустяться у зону вильоту, адже якщо “Лечче” і “Чезена” вдасться перемогти і зрівнятися з “Сієною” за набраними очками, то все одно у них будуть гірші показники.

Ді на Ді

Щодо “Чезени”, то ще невідомо, на коли саме перенесуть її поєдинок із “Катанією”, а от “Лечче” прийматиме “Болонью”. Господарям потрібно вибиратися із зони вильоту, а гості, натомість, зроблять усе від них залежне, аби туди не повернутися, тож боротьба обіцяє бути запеклою. Також цікаво буде подивитися і на протистояння форвардів з приставками “ді” у прізвищах . І ді Мікеле, і ді Вайо - найкращі бомбардири своїх команд, в яких по шість забитих голів у цьому сезоні.

Окрилені успіхом

“Палермо”, окрилений неймовірною виїзною нічиєю — 4:4 з “Інтером”, прийматиме “Аталанту”. Тут також варто згадати про протистояння форвардів. Після хет-трику у ворота “неррадзурі” у капітана сицилійської команди Фабріціо Мікколі вже дев'ять голів, а у Деніса з “Аталанти” - 12. Проте Герман не може відзначитися ось уже декілька турів. Зрештою, у бергамасків загалом гра останнім часом “не йде”. А якщо зважити ще й на те, що “Палермо” дуже вдало виступає вдома, то нібито все складається на користь “розанеро”.

Вдома і стіни допомагають

Ще одна команда, яка є “суто домашньою”, “К'єво”, прийматиме “Парму”. “Хрестоносці” останні два матчі зіграли внічию, то ж набрати очки у Вероні їм буде доволі важко. Ну, але ж у “Пармі” грає Джовінко...

До побачення

Саме з поразки від “К'єво” дебютував Еміліано Мандоніко на посту головного тренера “Новари”. У цьому турі аутсайдер приймає “Кальярі”, і, відверто кажучи, незрозуміло, що господарі зможуть протиставити команді, яка у минулому турі здолала “Рому”. Так що “Новара”, можна так сказати, вже на півдорозі у Серію В.

Андрій Думич