УКР РУС

Два лондонських дербі, важливі виїзди "Сотона" і "Ман Сіті". Анонс 18 туру АПЛ

26 грудня 2014 Читать на русском

За незмінною традицією англійські футболісти не дають собі перепочинку навіть під час Різдвяних свят. Усе заради того, щоб подарувати уболівальникам незабутню мить Boxing Day.

Сьогоднішній 10-матчевий марафон розпочнеться на "Стемфорд Брідж" ще одним pізновидом лондонських дербі: "Челсі" прийматиме "Вест Хем". Команди розділяє 11 очок, а це означає, що "молотобійці" в цьому сезоні піднялися надзвичайно високо. Команда Аллардайса посідає четверту сходинку, в останніх п'яти матчах чемпіонату набравши 13 очок. "Аристократи" в аналогічний період не лише зіграли унічию, але й програли, тому не дивно, що 8-очковий гандикап над "Ман Сіті" скоротився до трьох пунктів. Несолодко доведеться команді Моурінью і тепер - "Вест Хем" став складним суперником для будь-кого. А ще "Челсі", скоріш за все, доведеться грати без свого головного "двигунця" - Едена Азара, який повільніше, аніж очікувалося, відновлюється від пошкодження, отриманого
в матчі зі "Стоком".

А що ж головні конкуренти лондонських клубів - "Ман Сіті", "МЮ" і "Саутгемптон"? "Сіті" сьогодні очікують на "Хоторнс", де "Вест Бромвіч", який в останніх семи матчах набрав лише чотири очки, спробує створити сенсацію. Шансів на це у команди Ірвіна, відверто кажучи, небагато: упродовж восьми турів "містяни" втрачали очки лише одного разу. "МЮ" вдома проекзаменує "Ньюкасл", психологічно зламаний після чергового фіаско у Тайн-Уїрському дербі. "Дияволи" в минулому турі теж зіграли не найкраще, перервавши свою шестиматчеву переможну серію. Однак сьогоднішній успіх дозволить команді ван Гаала впевнено захиститися від турнірних претензій "Вест Хема", який, найімовірніше, втратить очки.

Дуже важливо знову перемогти і "Сотону". "Святі" в минулому турі довели, що на них зарано поставили хрест, розтрощивши "Евертон". "Крістал Пелас", сьогоднішній суперник команди Кумана, однією ногою у зоні вильоту. "Орли" не перемагають у п'яти матчах поспіль. Але, знаючи характер Ніла Уорнока і його команди, можна впевнено стверджувати, що "Пелас" не вдовольниться роллю банального статиста.

"Челсі" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:3 (Мата - Коул, Діаме, Маїга), 2:0 (Лемпард, Азар), 3:0 (Лемпард-2, Оскар), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Вест Бромвіч" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:2 (Лонг - Джеко-2), 0:1 (Джеко), 2:3 (Пантілімон, автогол, Анічебе - Агуеро, Туре-2), 1:3 (Дорранс - Сабалета, Агуеро, Демікеліс)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

"МЮ" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 3:0 (Еванс, Евра, Клеверлі), 4:3 (Еванс, Евра, ван Персі, Чічаріто - Перч, Еванс, автогол, Сіссе), 0:1 (Кабай), 4:0 (Мата-2, Чічаріто, Янузай)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Крістал Пелас" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 0:2 (Освальдо, Ламберт), 0:1 (Родрігес)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Арсенал" напару із КПР завершать ігрову програму туру. І це буде ще одне дербі Лондона, хоча скоріше суто формальне - за географічним принципом. "Каноніри" зобов'язані перемагати, якщо не хочуть відпустити у ще більший відрив чільний квартет лідерів. Не бажано розслаблятися і "обручам" - поки що вони дуже несуттєво відірвалися від зони вильоту, лише на 2 очки. Загадковий виїзд очікує на "Тоттенхем". Команда Почеттіно гостюватиме на полі головного аутсайдера, "Лестера", проте через статус суперника "шпорам" доведеться психологічно непросто - від них вболівальники чекатимуть лише перемоги.

Після дивовижного порятунку в матчі з "Арсеналом" цікаво буде подивитися на "Ліверпуль". Мерсисайдці гостюватимуть у "Бернлі", а скромні новачки вже стали впоперек горла таким міцним колективам як "Сток", "Саутгемптон". Мікроклімат у "Ліверпулі" - не цукор. Відчуваючи шалений тиск, Брендан Роджерс починає робити, подекуди, дивні заяви. І якщо констатація того, що Балотеллі не підходить під ігровий стиль команди - це очевидна річ, яка також символізує визнання власної помилки, то нарікання на якість газону "Енфілду" - повна нісенітниця.

"Арсенал" - КПР

Попередні матчі: 1:0 (ван Персі), 1:2 (Волкот - Таарабт, Діакіте), 1:0 (Артета), 1:0 (Волкот)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Лестер" - "Тоттенхем"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Бернлі" - "Ліверпуль"

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Серед битв середняків і аутсайдерів найцікавіше має бути на "Гудісоні", де "Евертон" зіграє зі "Стоком". "Іриски" і "гончарі" на відстані, відповідно, 6 і 4 очок від зони вильоту, що не може не турбувати прихильників цих клубів. Не краща ситуація і у "Вілли". Бірмінгемці спробують сьогодні здобути хоча б очко у Суонсі. А ось у "Сандерленда" є чудова можливість перемогти четвертий раз у сезоні. В гості приїде "Халл", який востаннє набирав три пункти ще 4-го жовтня.

"Евертон" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:1 (Шоукрос, автогол - Джонс), 1:0 (Міральяс), 4:0 (Деулофеу,Коулмен, Ов'єдо, Лукаку), 1:1 (Бейнс - Ассайді)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Суонсі" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 0:2 (Лоутон, Бентеке), 2:2 (Раутледж, Грем - Вайман, Бентеке), 1:1 (Лама - Агбонлахор), 4:1 (Боні-2, Шелві, Ернандес - Агбонлахор)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Сандерленд" - "Халл Сіті"

Попередні матчі: 0:1 (Сагбо), 0:2 (Лонг, Єлавіч)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

Олег Бабій, Футбол 24