УКР РУС

Два голи-шедеври та неймовірний Муха. "Евертон" - "Ман Сіті" - 2:0. ВІДЕО

16 березня 2013 Читать на русском

Обидві команди мріють про єврокубки, щоправда, дещо різного штибу. І якщо "Ман Сіті" вочевидь таки представлятиме Англію в наступному сезоні у Лізі чемпіонів, то "ірискам" ще потрібно поборотися за право грати у Лізі Європи.

Ну а те, що підопічні Мойєса заслуговують представляти Англію в Європі, вони довели у матчі з чемпіоном - “Ман Сіті”. “Городяни” ж, у свою чергу, в матчі із непростим суперником "довели", що вже 15-очкове відставання від лідера - “Манчестер Юнайтед” зовсім не є є прикрою випадковістю.

Італійський тренер перед матчем говорив, що у його команди є ще шанси наздогнати “червоних дияволів”. Та його слова виявилися пустими. “Іриски” з перших хвилин взялися доводити, що господарями на полі вони мають намір бути не лише номінальними. Та ще й як доводити! Розпочавши з пресингу, вони застосовували його впродовж усього матчу, а гості за перший тайм змогли відповісти хіба що не надто небезпечними ударами Тевеса та Джеко.

“Евертон” же за першу 45-хвилинку забив двічі - спочатку арбітр матчу Лі Проберт красивого голу Нейсміта не зарахував через дуже сумнівний офсайд, однак згодом Осман забив ще більш красиво, і у правильності його м'яча вже не сумнівався ніхто.

Попри те, що другий тайм розпочався з атак гостей, запалу гравців “Ман Сіті” вистачило лише на п'ять хвилин. Після цього ініціативою знову заволоділи “іриски”. Все змінилося на 61-й хвилині, коли Пієнаар, за зовсім необов'язкове порушення правил, отримав другу жовту картку і пішов відпочивати. А от його партнерам довелося працювати “за себе, і за того хлопця”, тобто самого Стівена.

Відпрацьовували вони доволі непогано. Навіть атакували небезпечніше за суперників.

Тут зробимо невеличку ремарку і додамо, що “Ман Сіті” неабияк не вистачало Серхіо Агуеро та особливо Яя Туре, тож атакувальні потуги “городян” були позбавлені будь-якого креативу.

Хоча моменти поблизу воріт Мухи таки виникали, але 30-річний голкіпер, який став у ворота “Евертона” вперше за два з половиною роки, довів, що Тім Ховард може спокійно йти на пенсію. М'яч вісім разів летів у площину воріт Мухи, так жодного разу і не перетнувши їхньої лінії.

Натомість реалізація в “ірисок” була просто на висоті. Три удари у площину - два голи. Останній вже у компенсований час неймовірно красивим ударом забив Нікіца Єлавіч, який незадовго до того вийшов на заміну. 2:0 - усі питання про переможця було знято.

В будь-якому випадку,протистояння було дуже цікавим, про яке у всіх деталях Вам розповість онлайн-трансляція “Евертон” - “Ман Сіті”.

“Евертон” - “Ман Сіті” - 2:0 (1:0)

(СКЛАДИ)

Гол: Осман, 32, Єлавіч, 90+3

Попередження: Феллаїні, 8, Пієнар, 26, 61, Осман, 90+1, Єлавіч, 90+34 - Коларов, 30, Джеко, 34, Сілва, 45+2

Вилучення: Пієнар, 61