УКР РУС

Два бажані варіанти для "Динамо". "Порту" - "Маккабі". Анонс

20 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує битву третього туру Ліги чемпіонів між лідером та аутсайдером групи G.

20 жовтня, 21:45. Порту, стадіон "Драгау". Текстова трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр - Клеман Турпен (Франція)

"Порту", який ставить перед собою амбітні завдання у цьому турнірі, здолав третину дистанції групового етапу практично бездоганно. Оборона "драконів", очолювана Ікером Касільясом, чимало пропускає, звісно, але щодо очкового багажу до команди Хулена Лопетегі претензій поки що немає. Третій тур - чудова нагода для "Порту" вийти в одноосібні лідери квартету G, зважаючи на те, що основні конкуренти ("Динамо" і "Челсі") гратимуть між собою.

В активі "Маккабі" поки що суцільні нулі: жодного очка, ні одного забитого м'яча. Тим не менше, підопічні Славіші Йокановіча ще збираються потягатись хоча б за престиж, а в ідеалі зачепитися за путівку в Лігу Європи із третьої сходинки. Для "Динамо" будь-яка втрата очок португальцями у цій "спайці" із "Маккабі" - на руку. Адже якщо "дракони" переможуть двічі, то практично гарантують собі вихід у плей-офф: матимуть 10 очок за два тури до фінішу. Тому нічия, а ще краще - перемога Тель-Авіва на "Драгау" сплутає карти у групі не без користі для чемпіонів України. Наскільки це реально - вже інше питання.

У сьомому турі чемпіонату Ізраїлю "Маккабі" переміг у Петах-Тикві (1:2) і продовжує утримувати першу сходинку. Натомість "Порту" змушений миритися із двовладдям у Лізі Сагреш, де поділяє лідерство із "Спортінгом". Щоправда, востаннє у чемпіонаті "дракони" грали ще 4 жовтня. Напередодні побачення з "Маккабі" команда Лопетегі розім'ялася на представникові нижчих дивізіонів - клубі "Варзім" - 0:2 (Тельо, 20, Андре, 90). Це був раунд 1/32 фіналу Кубка Португалії.

Кадри

У "Порту" всі футболісти готові зіграти, а в "Маккабі" ризикує пропустити матч лише форвард Деян Радоньїч. Це дуже мінімальні втрати, а тому Лопетегі і Йокановіч матимуть змогу застосувати увесь арсенал своїх можливостей. Наставник гостьової команди, вочевидь, за традицією наситить півзахист одразу п'ятьма гравцями. Вони покликані погасити вибухову комбінаційність атак "Порту" і всіляко унеможливити постачання м'яча до Венсана Абубакара. 

Слова

Хулен Лопетегі: "Маккабі" - добре організована команда з цікавими гравцями. Вона заслуговувала більшого у двох попередніх матчах. Тому нам потрібно показати свій найкращий футбол, щоб домогтися перемоги. 

Славіша Йокановіч: Ми пропускали швидкий гол у двох перших матчах. Слід уникати цього завтра. "Порту" - це одна з найкращих команд у Європі. На даному етапі "дракони" перебувають на піку форми. Але ми готові до битви. У нас є шанс, і ми постараємося його використати. 

Орієнтовні склади

"Порту": Касільяс - М. Перейра, Майкон, Маркано, Інді - Андре, Д. Перейра, Невеш, Імбула - Браїмі, Абубакар

"Маккабі": Райковіч - Даса, Хаїм, Тібі, Рікан - Вермут, Мітровіч, Альберман, Перец - Басат - Захаві

Прогноз "Футбол 24": 3:0

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Олег Бабій, Футбол 24