УКР РУС

"Дуже співчуваємо": Саутгейт – про втрату лідера, чітку ціль Англії та війну в Україні

25 березня 2023 Читать на русском

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт поспілкувався з пресою перед поєдинком 2 туру кваліфікації Євро-2024 проти України.

"Довиклик когось? Ми тренувалися одним складом увесь тиждень, тому викликати когось ще було б потенційно складно, оскільки ми не знаємо, де гравці можуть бути і який їхній стан. Якби ми збиралися це зробити, викликали б гравців U-21, але у них сьогодні гра. Гадаємо, що у нас достатньо сил, щоб підготуватися до завтрашньої гри.

Англія – Україна: британці втратили зіркового одноклубника Мудрика, який міг опікати Михайла

Джордан Хендерсон мало тренувався минулого тижня з Ліверпулем через хворобу, але зараз він готовий. З Беллінгемом і Філліпсом все гаразд. Калвін зіграв свої перші 90 хвилин проти Італії, тому нам доведеться оцінити його свіжість. Ми повинні знайти правильний баланс між послідовністю та свіжістю.

Люку Шоу (не зіграє через вилучення проти Італії – прим.) подобається бути з нами і він хоче зробити свій внесок, де тільки може. Сьогодні він допоміг нам на тренуванні, і я думаю, що він оптимізує дух групи. Ця згуртованість і відданість надзвичайно важливі. Тоуні? Ми постійно думаємо про Айвена, він нам дуже подобається. Ми хочемо його бачити у грі, але нашим пріоритетом є перемоги.

50 звитяг на чолі збірної? Це означає, що у нас є шанс досягти 51-ї завтра, ось так просто. Минуле не має значення. Я просто зосереджений на завтрашній грі. Нам потрібно перемогти та мати шість очок, коли завтра покинемо Вемблі. Якщо хочемо, щоб нас вважали топ-командою, нам потрібно показати результат.

На початку війни ми бачили, як Україна поїхала до Шотландії на плей-офф ЧС-2022. Це дуже горда група гравців, яка повністю віддана тому, щоб приносити задоволення своїм фанатам. Ми, звичайно, дуже співчуваємо тому, що відбувається, але завтра футбольний матч. Ми повністю зосереджені на перемозі", – цитує Саутгейта Sky Sports.

Україна обіграла Брентфорд у таємному спарингу перед Англією – гол дебютанта приніс Ротаню першу перемогу