УКР РУС

"Думаю, Кварцяному подарують слона. Аби тільки не великого і справжнього". Прес-аташе "Волині" про індійські збори команди

3 лютого 2016 Читать на русском

Прес-аташе луцької "Волині" Юрій Конкевич в інтерв'ю для "Футбол 24" розповів про деталі участі команди в товариському турнірі в Індії. Слони, океан і футбол - рецепт якісних тренувальних зборів.

"Волинь" вчора прилетіла в Індію, щоб взяти участь в товариському турнірі Sait Nagjee Amarsee International Tournament і провести тренувальний збір перед початком другої частини чемпіонату України.

"Цей турнір взагалі має велику історію"

- Як з’явився варіант зі зборами і турніром в Індії?

- Все відбулося дуже спонтанно, нас запросили на цей турнір. В нас зірвалися збори в Туреччині за різними суб’єктивними причинами, звичайно, ми дуже швидко вхопилися за цю ідею, проблема була лише в тому, щоб швидко оформити всі необхідні документи, візи тощо. Турнір реєструється в УЄФА, треба було підготувати багато документів, але ми дуже швидко це зробили, буквально за 2-3 дні. Індійська сторона нам замовила квитки, цю витратну частину вони взяли на себе, а також проживання.

Віталій Володимирович (Кварцяний - прим. "Футбол 24") дав команді буквально декілька днів перерви в тренуваннях перед тим, як зібратися. Бо враховувався і довгий переліт, і різниця в часі, акліматизація. А вже відразу після прильоту почалися перші тренування.

Система турніру така, що офіційно він починається 5-го лютого, але команди, більшість із яких європейські, прилітають трошки раніше, щоб акліматизуватися, а 5-го вже почнуться матчі. "Волинь" грає перший матч 7-го лютого проти бухарестського "Рапіда". В нашій групі ще є "Уотфорд" і "Атлетіко Паранаенсе". В іншій групі буде грати і "Дніпро" (дублюючий склад "Дніпра", - прим. "Футбол 24"). До речі, десь у ці дні дніпряни також вилітають, вони прибудуть трошки пізніше. На них також чекають в Індії.

Зараз команди прилітають, збираються. Там є окреме місце для тренувань, є окремий стадіон, де будуть проводитися матчі. Там планується проводити один матч на день, щоб увага глядачів не розпорошувалася. Матчі будуть гратися ввечері, за місцевим часом. Турнір буде досить довготривалим.

- А хто взагалі є організатором турніру?

- Індія – величезна країна, у них є федерація футболу місцевого штату. І цей турнір взагалі має велику історію, але всередині 1990-х років він згас. І от зараз його вирішили відновити, але суто із закордонними учасниками, для популяризації футболу. Така була їхня мета. Щоб люди дивилися, вони запросили різні команди, не лише європейські. Нам приємно, що і ми в числі цих команд.

"Ми довго будемо в Індії" 

- Умови команду влаштовують?

- Хлопці говорили, що там дуже спекотно і висока вологість повітря. Знаю, що в океані купалися. Хлопцям подобається. Ми б хотіли, щоб і більше гравців полетіли, але була така умова, що має 20 людей летіти. Ми по-мінімуму взяли персоналу, взяли молодих гравців (наприклад Юра Романюк із U-19), щоб отримували практику, відчули дух серйозного турніру. Що стосується тренувань, то там за кожною командою закріплюється власний тренувальний майданчик, для "Волині", здається, виділили поле місцевого медичного коледжу.

- Стосовно місцевих особливостей, їжі, все добре?

- Там п’ятизірковий готель, все на високому європейському рівні. Перед тим як летіти, ми цікавилися умовами, харчуванням. За нами закріплений автобус, команду возять. Словом, умови нас повністю задовольняють. Ми довго будемо в Індії. Там є можливість залишитися після групового етапу, навіть якщо не потрапимо у наступну стадію змагань. Нам дозволили жити там і тренуватися аж до вильоту після 20-х чисел лютого.

Артем Кічак і Андрій Богданов швидко адаптувалися до місцевих культурних особливостей

- Призовий фонд турніру складає 30 тисяч доларів, теж мотивує…

- Так, призовий фонд є. Коли нас запрошували, нам повідомили про це також, що є можливість і підзаробити.

- Обговорювали в клубі, куди можна використати ці кошти в разі перемоги?

- Та ні, ми раді, що поїхали на цей турнір, а призові кошти є нічим іншим, як приємним бонусом. Перш за все цей турнір розглядається, як наш перший якісний тренувальний збір, де можна якісно потренуватись і зіграти з хорошими суперниками. Наша мета – провести повноцінні збори.

- Індія – країна слонів. Віталію Кварцяному вже подарували слона?

- А ви знаєте про його захоплення? (сміється). Я запитаю у хлопців, вони ж тільки прилетіли, трошки акліматизуються. У нас є балагури і жартівники, думаю, подарують якогось слона. Аби тільки не великого і справжнього.

- Чи заплановано відвідування місцевих культурних пам’яток?

- В програмі зборів поки що розписані лише тренування. Але взагалі, коли збори були в Туреччині, Віталій Кварцяний робив після матчу вихідний день. Тому, думаю, що тут так само, хлопці матимуть можливість поїхати кудись. Там, до речі, за кожною командою закріплений гід, який постійно перебуває з командою, допомагає вирішувати певні питання. 

Інформації наразі не так багато, як хотілося б, команда обживається, приглядається до нової незвіданої країни.

Олександр Москаленко, Футбол 24

"Волинь" і "Дніпро" U-21 дізнались суперників у групі на турнірі в Індії