УКР РУС

Дулуб: З дитинства вболівав за київське "Динамо"

27 квітня 2017 Читать на русском

Головний тренер "Карпат" Олег Дулуб розповів, що завжди вболівав за київське "Динамо" та захоплювався роботою Валерія Лобановського.

"Я завжди з дитинства вболівав за київське "Динамо". У Білорусі я жив на кордоні з Україною в Гомельській області, і до Києва було в районі 250 кілометрів. І перше моє найбільше враження з дитинства – "Динамо" 1975 року: швидкість, азарт, видовище. І коли я, вже будучи тренером, почав вивчати спадщину Лобановського про моделювання тренувального процесу, шукав всю можливу літературу, висловлювання Валерія Васильовича, всі його інтерв'ю, то зрозумів, що тут таке джерело... Думаю, те, що має Україна з точки зору можливості для дослідження роботи Лобановського – це фантастика. 90% тренерів світу вважали б за честь приїхати і дізнатися більше. Але! На жаль, необхідної літератури немає.

У мене був випадок у 2009 році. У Мінську проходив тренерський симпозіум, на якому виступав Гус Хіддінк і тренер з фізпідготовки з його штабу Раймонд Верхейєн. Після лекції я підійшов до Верхейєна, домовилися з ним про зустріч, яка в підсумку і відбувся – мені було вкрай цікаво дізнатися більше про моделі фізичної підготовки гравців, яку він застосовував. І коли я почав розповідати йому про проміжні режими київського "Динамо" часів Лобановського (А, В, С, D) – він був здивований. Каже "Так, я щось подібне чув, але детально не знаю, що це таке". А необхідної літератури для цього дійсно немає. При цьому, дослідивши роботу, проведену лабораторією Валерія Васильовича, можу впевнено зробити висновок, що все це обігнало свій час років на 50. Це моя особиста думка", – розповів Дулуб.

Як Лобановський проводив установки в "Динамо": "Андрюшо, ну як ти не забиваєш такі голи"

, а також у Viber