УКР РУС

Дубль Широкова, красива перемога Спалетті. "Зеніт" - "Бенфіка" - 3:2. ВІДЕО

15 лютого 2012 Читать на русском

Пітерський "Зеніт" заслужено здобув у першому матчі на "Петровському" мінімальну перевагу перед матчем-відповіддю в Лісабоні над місцевою "Бенфікою".

У "Зеніта" були сумніви, чи гратиме Роман Широков. Він нам обіцяв рекламувати свій Твіттер на бутсах! Не приглядався, чи Роман це зробив, адже гру він показав, як і вся команда, розкішну. Насамперед попереду, адже в захисті не бракувало промахів і помилок. Не було інших головних дійових осіб осінньої частини ЛЧ у складі пітерського клубу - насамперед болюча втрата "фантазісти" Данні. Португалець вибув приблизно на 8 місяців. Крім нього, не вистачатиме господарям "Петровського" ще й Малафєєва, який не раз витягував смертельні удари драконів з "Порту" в останньому матчі групи, Крішіто, який з'їв щось не те напередодні, Лазовіча і Бухарова. Ким грати в атаці, взагалі не ясно. Вся надія була на ветерана Кержакова та недосвідчених у таких боях Файзулліна з Канунніковим, на якого несподівано поставив Спалетті.

"Бенфіка" могла нарікати хіба що на травму Хаві Гарсії, але ж на відміну від втрат російської команди, в "орлів" є рівноцінна заміна і не одна. Команда Жезуса, знову ж таки на відміну від колективу Спалетті, має постійну ігрову практику в португальській першості. "Орли" йдуть в чемпіонаті впевненою чемпіонською ходою, без поразок і з 5-ма очками переваги над "Порту", якого не пропустив до плей-офф саме "Зеніт".

Так ось про Широкова. Роман не лише багато пише в Твіттері, він ще у футбол грає нічогенько так! Перший гол він забив після подачі з флангу в один дотик - зовні неймовірно легко, а спробуй виконати, ще й у плей-офф ЛЧ. "Бенфіка" відкрила рахунок після промаху Жевнова, який, було враження, міг би краще парирувати удар Кардосо зі штрафного, а не прямісінько на ногу Перейрі. Аналогічно "Бенфіка" забивала другий гол. Цього разу Жевнов на порожньому місці почав грати у волейбол замість того, щоб безпечно забрати круглого до рук, а Кардосо тільки дай шанс і виймай. Цей гол відбувся за 3 хвилини до кінця матчу, тож здавалося, що вже все. Але "Зеніт" проявив характер і волю до перемоги. Широков забивав одним португальцям на цьому стадіоні, забив й іншим, "Бенфіку" він полюбив так, що вкинув цілих 2.

Красива перемога пітерців, яка, однак, не дає особливої переваги перед виїздом на "Стадіо да Луш". Якби ж не ті зовсім не обов'язкові голи "орлів", - подумають фани команди. Це також підтвердить в експрес-інтерв'ю після матчу Спалетті на питання, чи можна було отримати більш комфортну перевагу бодай в 2 м'ячі за підсумками матчу на "Петровському". У другому матчі ми маємо всі шанси побачити ту ж красиву гру з несподіваною розв'язкою, не одним голом і боротьбою за кожний шматочок поля. Неодмінно буде весело.

Детальніше про матч дивіться тут - “Зеніт” - “Бенфіка”, онлайн-трансляція

"Зеніт" - "Бенфіка" - 3:2

Голи: Широков, 27, 88, Сємак, 71 - М.Перейра, 20, О. Кардосо, 87

"Зеніт": Жевнов, Анюков, Бруну Алвеш, Ломбартс, Губочан, Широков, Зирянов, Файзулін, Денисов, Кержаков, Канунніков.

"Бенфіка": Артур, Емерсон, Луїзао, Максі Перейра, Гарай, Сесар, Гайтан, Матіч, Вітсель, Кардосо, Родріго.