УКР РУС

Дубль Рауля проти дубля Льоренте. Ліга Європи. 1/4. Перші матчі. ФОТО. ВІДЕО

30 березня 2012 Читать на русском

У перших матчах Ліги Європи було незрівнянно більше інтриги, красивої гри та феєричних атак, ніж у всіх чвертьфіналах Ліги чемпіонів.

Приємно, що серед них і представник України харківський “Металіст”. Підопічні Мирона Маркевича свій перший матч 1/4 провели у Лісабоні, де силами помірялися із “Спортінгом, який у попередньому раунді зупинив “Ман Сіті”.

“Спортінг” - “Металіст” - 2:1 (0:0)        онлайн-трансляція

Голи: Ізмайлов, 51, Інсуа, 64 - Шав'єр, 90+1 (пен.)

Попередження: Ізмайлов, 44; Даніел Каррісу, 57, Руй Патрісіу, 90+1 - Торсільєрі, 33; Папа Гує, 53; Клейтон Шав'єр, 54

А з переможцем пари “Спортінг” - “Металіст” зустрінеться “Шальке” або ж “Атлетік”. Саме гельзенкірхенці приймали підопічних Марсело Б'єльси. Здавалося б, все у цьому матчі на користь “кобальтових” - вони у цьогорічному розіграші ЛЄ у рідних стінах ще не програвали, та й Клаас Ян-Хунтелаар, який у двох попередніх раундах відзначився двома хет-триками, лідирує у суперечці бомбардирів ЛЄ, маючи в своєму активі дев'ять голів.

Тільки от за силу “Атлетіка” говорить перемога у попередньому раунді над “МЮ”, та й нападник басків Фернандо Льоренте переграв Хунтелаара у вмінні забивати голи.

“Шальке” - “Атлетік” - 2:4 (1:1)       онлайн-трансляція

Голи: Рауль, 22, 59 - Льоренте, 20, 73, де Маркос, 81, Муніаїн, 90+3

Попередження: Хьоґер, 53, Ушіда, 67, Хюнтелар, 76 - Ітураспе, 8, Амореб’єта, 63, Перес, 80

У ще одному чвертьфінальному протистоянні АЗ приймав “Валенсію”, яка у попередньому раунді вибила ще одну команду з Нідерландів — ПСВ. Наразі представники Алкмару лідирують у чемпіонаті, проте, зважаючи на турне становище інших команд Ередивізії, місце АЗ на наступний сезон у Лізі чемпіонів ще не гарантоване. Така ж ситуація і у “Валенсії”, яка хоча поки що і третя, проте “завдяки” “Леванте” та “Осасуні” може втрати місце в першій четвірці Прімери.

То ж, вибираючи між місцем у Лізі чемпіонів і продовженням боротьби у Лізі Європи, пріоритетом для цих команд, вочевидь буде внутрішня першість. А все тому, що “гонорари” у ЛЧ значно перевищують ті, які команди отримають за виступ у другому за значущістю клубному турнірі Європи.

АЗ - “Валенсія” - 2:1 (1:0)       онлайн-трансляція

Голи: Холмен, 45+1, Мартенс, 79 - Топал, 51

Попередження: Махер, 87 - Барраган, 63, Деальберт, 88

У ще одному іспано-німецькому протистоянні “Атлетіко” приймав “Гановер”. Дієго Сімеоне та Мірко Сломка непогано налагодили гру своїх команд, хоча й справи у чемпіонатах у них йдуть не надто добре. Та це легко пояснюється тим, що як “Атлетіко”, так і “Гановер” переживають час свого становлення.

Обидві команди зберігають шанси фінішувати у зоні Ліги Європи. Проте, поза сумнівом, і у цьогорічному розіграші вони зроблять усе від них залежне, аби пройти у цьому турнірі якнайдалі.

“Атлетіко” - “Гановер” - 2:1 (1:1)       онлайн-трансляція

Голи: Фалькао, 9, Сальвіо, 89 - Діуф, 38

Попередження: Хуанфран, 15, Габі Фернандес, 58, Годін, 73, Дієго, 78, Арда, 90 - Серджіо Пінто, 43, Шлаудраф, 90


 

Отож, після перших зустрічей комфорно може почувати себе хіба що "Атлетік", якщо "Шальке" не вдасться створити у Більбао справжне диво. Інші ж команди долю виходу у наступний раунд вирішуватимуть у матчах-відповідях.