УКР РУС

Дубль Левандовскі приніс "Баварії" чемпіонство, "Борусія" Д програла "Айнтрахту"

7 травня 2016 Читать на русском

У 33 турі Бундесліги "Баварія" здолала "Інгольштадт" 2:1, Дортмунд поступився "Айнтрахту" 0:1, невмотивований "Байєр" не вистояв перед гладбахською "Борусією" 2:1, а "Штутгарт" напару із "Вердером" вперто намагається залишитись у елітному дивізіоні на наступний сезон.

"Баварці", розпочавши зустріч проти "Інгольштадта" напрочуд активно, вже на 13-ій хвилині повели у рахунку - гол із пенальті до свого активу записав Левандовскі. Згодом поляк подвоїв перевагу підопічних Пепа, вдало закінчивши атаку своєї команди. Своєю чергою, господарі відповіли тією ж монетою - Нойєра із 11-метрової позначки переграв Хартман. На більше колективи не спромоглися, отже "Баварія" за тур до кінця першості забронювала за собою звання чемпіона Німеччини сезону 2015/16.

Невмотивовані "Борусія" Д і "Байєр" свої поєдинки програли, поступившись "Айнтрахту" і гладбахській "Борусії" відповідно. Айнтрахтці цією звитягою відчутно покращили своє турнірне становище, опустивши на дно "Штутгарт" і "Вердер", які, швидше за все, визначать заочно між собою, хто понизиться у класі, а хто стане учасником перехідних матчів.

Цікавою видалась остання десятихвилинка у грі між "Шальке" і "Аугсбургом", де спочатку на 82 хвилині двобою "кобальтових" вивів вперед Хунтелар, а за мить до фінального свистка нічию для гостей вирвав Байєр. Також під кінцівку поєдинку розв'язка наступила у Берліні, де "Герта" примудрилась залишитись без залікових балів у зустрічі із "Дармштадтом", дозволивши нещодавньому дебютанту ліги закріпитись на безпечній відстані у три очки від зони вильоту.

Також по мінімальній перемозі до свого активу додали "Вольфсбург" і "Ганновер". Зокрема, "ганноверці" без жодних шансів на порятунок залишаються останнім у турнірці клубом Бундесліги - попереду для "96-их" останній тур і заслужене за грою пониження у класі.

Німеччина. Бундесліга, 33 тур.

Турнірна таблиця Бундесліги.

"Інгольштадт" - "Баварія" - 1:2

Голи: Хартман, 41 (пенальті) - Левандовскі, 13 (пенальті), 32

"Айнтрахт" - "Борусія" Д - 1:0

Голи: Айгнер, 14

"Кельн" - "Вердер" - 0:0

"Борусія" М - "Байєр" - 2:1

Голи: Хан, 43, 79 - Арангіс, 20

"Гамбург" - "Вольфсбург" - 0:1

Голи: Густаво, 73

"Ганновер" - "Хоффенхайм" - 1:0

Голи: Кійотаке, 28

"Герта" - "Дармштадт" - 1:2

Голи: Даріда, 15 - Гондорф, 25, Вагнер, 82

Вилучення: Вагнер, 82 ("Дармштадт"), друга жовта

"Шальке" - "Аугсбург" - 1:1

Голи: Хунтелар, 82 - Байєр, 90

"Штутгарт" - "Майнц" - 1:3

Голи: Ґентнер, 6 - Маллі, 37, Кордоба, 54, Онісіво, 77