УКР РУС

Дубль Кавані, хет-трик Джемайлі. "Торіно" - "Наполі" - 3:5. ВІДЕО

31 березня 2013 Читать на русском

Підопічні Вальтера Маццарі у фантастичному матчі взяли гору над туринськими "биками" та повернули собі другу сходинку чемпіонату Італії.

Сценарій поєдинку за 90 хвилин кілька разів мінявся в бік однієї або іншої команди. До 74-ї "партенопейці" вели 2:1, після чого господарі впродовж 4-х хвилин вирівняли паритет та вийшли вперед. Наприкінці зустрічі знову встановив нічийний рахунок Блерім Джемайлі, швейцарський півзахисник неаполітанців, до слова, сьогодні тричі вразив ворота Жійє.

В другому таймі матчу Вальтер Маццарі не прогадав із заміною, випустивши на поле Едінсона Кавані замість Інсіньє. Уругваєць спочатку претендував на звання антигероя зустрічі (як і Марек Гамшік, словак перед перервою не зумів реалізувати пенальті), після того, як заробив пенальті у власні ворота, а з 11-метрової позначки Джонатас переграв Антоніо Розаті, який замінив в рамці воріт "біло-синіх" травмованого Моргана де Санктіса. Однак Кавані швидко взявся виправляти ситуацію на користь господарів. Остання десятихвилинка стала зірковим часом уругвайця. На 84-й завдяки голу Едінсона попереду були вже "маленькі віслюки", а на останній хвилині ігрового часу нападник ударом головою поховав всі шанси "Торіно" на нічию у рідних стінах.

5:3 - "Наполі" втримує 9-очкову дистанцію над "Ювентусом". За 8 турів до фінішу чемпіонату неаполітанці все ще зберігають шанси на здобуття третього скудетто в історії клубу, хоча, радше за все, "партенопейці" вже навряд чи зможуть скоротити відставання від "Синьори", яка впевнено лідирує у чемпіонській гонці. Натомість Кавані і компанію ще чекає непроста боротьба за срібло із "Міланом", який набрав обертів та відстає всього на два пункти.

"Торіно" - "Наполі" - 3:5

Голи: Баррето (30), Джонатас (74, пен.), Меджоріні (78) - Джемайлі (10, 47, 80), Кавані (84, 90)

Нереалізований пенальті: Гамшік (39)