УКР РУС

Друга поспіль звитяга від фіналіста ЛЧ та молоді "динамівці" проти стереотипів Блохіна

3 серпня 2015
Автор: Дмитро Гончар

"Футбол 24" підбиває підсумки чергового туру серед першолігових команд.

"Гірник-Спорт" - "Зірка" - 1:1

Голи: Івашко Руслан, 85 - Мостовий Андрій, 29

Центральний матч туру просто не мав права не завершитись чимось епічним. Проте про все по порядку.

Перша 45-хвилинка була повністю за кіровоградцями, які закономірно втілили свою перевагу в забитий м’яч. У цей момент здалось, що гості швидше заб'ють вдруге, ніж підопічні Жабченка відновлять статус-кво, адже "гірники" в цей ігровий відрізок мало чим нагадували минулорічного призера першості, а радше навпаки. Але, схоже, що головний керманич команди зумів в перерві достукатись до своїх гравців, адже в другій половині гри ми побачили "Гірник-Спорт", який продемонстрував сповна усі свої бійцівські якості, змусивши таким чином опонентів оборонятися і вже не так часто ходити в атаку.

Однак протягом тривалого часу "Зірці" вдавалось тримати свої ворота на замку - не обійшлось без марнотратства зі сторони господарів. Коли вже здавалось,  що нічого в матчі не зміниться, за 5 хвилин до кінця основного часу, в Комсомольську віднайшовся свій герой - Івашко замкнув головою флангову подачу від Королькова. Після чого господарі почали ще більше нагнітати жару біля воріт Поштаренка, але, на щастя, для кіровоградського стража воріт, удар від Голядинця за секунди до фінального свистка облизав поперечку - відскочили!… Відскочили! Як одні так інші.

"Миколаїв" - "Нафтовик-Укрнафта" - 0:1

Голи: Зайчук Владислав, 48

Поєдинок у Миколаєві видався напрочуд важким для обох команд, в першу чергу, через неймовірної спеку, яка не є чимось незвичайним для південного міста в таку пору року.

Вболівальники, які завітали на цей матч, мали змогу побачити гру рівних команд, у якій доля перемоги вирішилась єдиним влучним пострілом. Cаме на старті другого тайму постарався Листопад, котрий поцілив прямісінько в яблучко, метрів з сорока.

Після такого розвитку подій, господарі своїми моментами спробували відповісти на шедевр Тимофія, проте всі потуги "корабелів" зійшли нанівець. Причина доволі банальна - нереалізація. Хоча й, чесно кажучи, по справедливості, закономірним результатом повинна була бути нічия, проте в цей день фортуна обрала гостей.

"Оболонь-Бровар" - "Іллічівець" - 0:2

Голи: Безбородько Денис, 38, 72

По суті, долю поєдинку вирішив перший гол Безбородька, який став реальністю завдяки прикрому рикошету. Після цього гості отримали змогу відчути себе більш розкутими, у той час як в діях киян відчувалося хвилювання. Воно вилилось в невдале обрання подальшої тактики, "пивовари" відійшли від коротких передач і почали застосовувати дальні закидання круглого в штрафну суперників. Проте такі подачі стали легкою здобиччю для оборони маріупольців.

На фото: Валерій Кривенцов - від фіналу юнацької Ліги чемпіонів до звитяг у Першій лізі

У свою чергу азовці повністю перемкнулись на контргру, лише зрідка атакуючи позиційно. Якраз один з таких контрвипадів став фатальним для "Оболоні" - вдруге відзначився Денис, який, оформивши дубль, підвів підсумок в цьому напруженому матчі.

"Черкаський Дніпро" - "Нива" - 3:1

Голи: Скепський Денис, 53 Качур Руслан, 73, 90+4 - Волошинович Ростислав, 63

Найвидовищнішим в турі у плані голів видався поєдинок в Черкасах, де господарі доволі неочікувано розбили тернопільську "Ниву", яка перед цим відібрала очки в комсомольського "Гірника-Спорт" і була налаштованою вивезти із собою до Тернополя як мінімум нічию. 

Гра розпочалась спокійно - ніщо не віщувало голепаду в цей літній день. Проте наче грім серед ясного неба вдалось відкрити рахунок господарям, які скористались невпевненими діями оборонців "Ниви". Та недовго довелось дебютанту перебувати попереду, в цьому можна звинуватити й самих черкащан, адже вони замість того, аби розвивати успіх надалі - відійшли наглухо в оборону, таким чином втративши всю свою перевагу.

Проте тут якраз стався найнеочікуваніший пірует поєдинку, коли тернополяни якимось дивом, попри тотальну перевагу, пропустили вдруге - Качур, якому судилось стати героєм матчу, спочатку знову вивів черкащан вперед, а вже у додатковий час відправив гостей в нокдаун…Здається, що в Тернополі розібрались не до кінця, а новачка вітаємо з першою перемогою.

"Суми" - "Геліос" - 0:0

Кожна з команд провела по чудовому тайму, проте відзначитись таки ніхто не зумів.

В першій половині гри небезпечніше попереду виглядали господарі, які створили безліч проблем обороні "сонячних", котра в цей день й без того повинна була обходитись без свого головного центрбека Лобойка.

Але після перерви досвідченіші харків'яни перехопили ініціативу в матчі у своїх більш молодших опонентів. Найреальнішим моментом, аби відкрити рахунок в грі, не скористався Кравченко. Гравець "Геліоса" не зумів переграти голкіпера сум'ян в очному протистоянні. Як наслідок, безгольова нічия, з якої кожна команда може винести важливий урок на майбутнє.

"Десна" - "Динамо-2" - 1:2

Голи: Чепурненко Євген, 89 - Панфілов В'ячеслав, 6, 90+4

Незважаючи на те, що рахунок в матчі було відкрито вже на самому початку гри - Панфілов після прострілу від партнера не залишив ніяких шансів кіперу "Десни", розв'язка наступила лише під кінець поєдинку. Це попри те, що команди обмінювалися небезпечними моментами по ходу зустрічі.

Спочатку, за хвилину до кінця основного часу, господарі рахунок з пенальті зрівняли, після чого на куражі помчали вперед, але Бовтрук і Кисіль свої моменти змарнували.

На відміну від чернігівчан, остання атака "динамівців" завершилась вдруге забитим м'ячем. Панфілов отримавши круглого у центрі поля, вирішив взяти ініціативу на себе, пройшовши трохи вперед і зовсім неочікувано пробивши метрів з 30-ти, відправив "шкіряного" в самісінький кут. Удар в підопічного Євтушенка видався на славу - Сітало у відчайдушному стрибку порушити траекторію польоту м'яча не зумів.

Відчайдушна перемога киян, здобута вдруге поспіль на останніх хвилинах матчу, хоча як говорить стара мудрість "голи в додатковий час не рахуються", проте кияни мають свій погляд на це вже легендарне правило.  

"Авангард" - "Гірник" - 0:1

Голи: Ямполь Ярослав, 23

Ще один цікавий поєдинок можна було побачити в Краматорську, де результат матчу вирішив єдиний забитий гол.

На правах досвідченішої команди, ініціативу на старті поєдинку захопили гості, яким вдалось змінити нулі на табло посередині першої половини гри. Після цього криворіжці мали ще 3-4 хороших моменти до перерви, аби збільшити свою перевагу, але в цих епізодах "гірникам" забракло фарту й майстерності.

Проте момент щастя все ж налинув, коли після удару Філіппова з 11-метрової позначки Ганєв опинився з м'ячем в руках. Після цього голкіперу "Гірника" довелось ще трохи попітніти, особливо після смачних дальніх ударів від Колінса, з якими Геннадію було впоратись не так просто, однак більше ні на що господарі не спромоглись.

Причин вдосталь, але головною можна вважати те, що Кріпаку немає ким освіжити гру під занавісу зустрічі, адже в краматорців просто-напросто відсутні рівноцінні заміни, тому тут однозначно потрібне підсилення, а чи буде воно? Побачимо вже у найближчих турах, а зараз залишається працювати з тим, хто є.

"Тернопіль" - "Полтава" - 1:1

Голи: Полянчук Сергій, 21 - Фаворов Денис, 39

Єдиний недільний матч, який став завершальним в цьому турі, завершився внічию. Щоправда, результат міг бути б зовсім іншим, якби той же Полянчук, який, до слова, відкрив рахунок в матчі, реалізував свій другий момент, але не склалось - забракло влучності.

Ближче до кінцівки першої половини гру в свої руки перебрали полтавці, які після черги атак, врешті-решт, зуміли рахунок зрівняти - відзначився Фаворов.

Після паузи активніше на полі почали вигляди "біло-чорні", а саме дещиці забракло Бондаренку, щоб вивести свою команду вперед. Також неможливо не відзначити дії Насібуліна, який з'явився на полі вже по ходу гри - його дальні удари значно додали роботи Чернобаю, котрий сьогодні справив чудове враження, не дозволивши полтавцям перемогти.

Отже мирова у підсумку, яка вже стає другою поспіль для підопічних Федорчука.