УКР РУС

Фанати прорвалися на поле через скандальне суддівство у матчі Кривбаса, Метал переміг і встановив рекорд України

15 травня 2021 Читать на русском

Суботня програма Другої ліги складається з 6 матчів, серед яких битва провідних команд.

Друга ліга, 22 тур

Карпати Галич – Ужгород – 0:3

Голи: Ференцик, 15, Вульчин, 65 (аг), Дуран, 84

Чайка – Волинь-2 – 2:1

Голи: Тименко, 44, Гуральський, 64 – Сасовський, 69

Чернігів – Нива В – 2:2

Голи: Койдан, 14, Зенченко, 46 –Загробський, 26, Браславський, 36

Кривбас – МФК Металург – 2:0

Голи: Квасов, 7 (п), 9 (п)

Метал – Балкани – 3:1

Голи: Фомін, 3, Мизюк, 45, Балулі, 54 – Приблуда, 88

День розпочався з протистояння першої і третьої команди групи А – Ужгорода та Карпат Галич. Перемога більше була потрібна галичанам, які мали на матч більше, але відставали від закарпатців та Поділля на два очки.

Друга ліга: Епіцентр закрутив інтригу за підвищення у класі, черкаський Дніпро переграв Яруд

Гості відкрили рахунок на 15 хвилині. Ференцик з центра поля прорвався до воріт суперника і чітко реалізував "буліт". Карпати відповіли своїми гострими атаками, однак довести справу до гола не вдалося. Натомість Ужгород по перерві закріпив перевагу. Захисник Карпат невдало перервав простріл і поцілив у голкіпера Вульчина – автогол. Довершив розгром Дуран. Поразка залишає Карпатам вкрай мало шансів на омріяне підвищення. Відставання від Ужгорода зросло до 5 очок, до Поділля – два. Епіцентр має на два пункти менше, але аж три гри в запасі.

Метал вже забезпечив собі путівку в Першу лігу, але не збавляє оберти. Харків'яни у поточній кампанії лише двічі втрачали очки і не програли жодного матчу. Навіть відсутність турнірної мотивації у господарів не врятувала Балкани. Представники Одещини пропустили тричі, а гол престижу спромоглися забити лише на останніх хвилинах. Окрім того, цю гру на ОСК Металіст відвідали понад 12 тисяч уболівальників – це рекорд сезону для усіх професіональних ліг України.

За другу путівку у вищий дивізіон від Групи Б б'ються Кривабас та МФК Металург. Очна зустріч продемонструвала це буквально. Фанати запорізької команди були обурені суддівством, кидали фаєри та вибігли на поле. Зауважимо, що за стартові 9 хвилин рефері призначив два пенальті у ворота гостей. Матч був перерваний майже на годину. Після відновлення Кривбас довів справу до перемоги та відірвався від Металурга на чотири очки.

Матч Чернігова та вінницької Ниви не мав особливого турнірного значення, тому нічия майже сусідів у турнірній таблиці нікого не дивує. Чого не скажеш про ще одне протистояння у Групі А. "Дубль" Волині бореться за виживання. У такій ситуації важливе кожне очко, але дива не сталося. Лучани поступилися Чайці та подарували Карпатам шанс покинути останню сходинку.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21