УКР РУС

Друді: В "Зірки" зараз така ж ситуація, яка була у "Вільяреалі" 15 років тому

16 вересня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Зірки" Даріо Друді розповів про свої цілі у кропивницькій команді.

"Для мене вік – не принципове питання. У роботі тренера є набагато важливіші аспекти. Професія тренера – це річ, яку потрібно дуже сильно любити. Треба думати тільки про футбол. Це набагато важливіше, ніж мати 50-60 років. Так, я можу помилятися, як всі нормальні люди. Це природно, що мені не вистачає досвіду, але найбільше мені подобається в цій професії, що тут немає значення вік: не важливо, чи тобі скільки тобі років. Важливо вдосконалюватися кожен день і постійно професійно рости.

У мене в "Зірці" зовсім інший рівень, ніж у "Вільяреалі". Наш президент Максим Березкін вирішив побудувати щось нове і знає, у якому напрямку треба йти і як запрошувати гравців і тренерів. Він знає, як побудувати футбольне місто. Років 15 тому це тільки починали робити у "Вільяреалі". Зараз така ж ситуація у "Зірці". "Вільяреал" – це дуже прозорий приклад для "Зірки". Цей приклад показує, куди в майбутньому може дійти кропивницька команда. Тут є дуже багато хороших інструментів для того, щоб побудувати великий клуб. Добре, що президент вміє контролювати цей процес. Згодом ми зрозуміємо, чи може зробити наш клуб такий великий крок вперед.

Я завжди хотів бути головним тренером. "Зірка" – це великий шанс почати свою кар'єру як перший тренер. Тоді я хотів пару років попрацювати з академією клубу і з U-21, але потім ситуація змусила взяти обов'язок очолити першу команду. Коли мені надійшла пропозиція очолити академію, я не думав ні секунди. Я міг би ще працювати в Європі, але "Зірка" дуже сподобалася мені з першого моменту. У цього клубу є амбіції.

Ми не перша команда у світі, в якій є іноземці в команді. Є клуби, де є футболісти восьми різних національностей. Тут тільки потрібен відкритий менталітет, бажання навчатися один в одного. Це наша мета. Мені хочеться мати більше українських, ніж іспанських футболістів. Вони краще знають вашу культуру, мову, чемпіонат. Однак для клубу важливо мати футболістів різних національностей, щоб вдосконалюватися. Якби всі були з однієї країни, то не було б чогось нового і незвичайного. Можливо, залишуся у "Зірці" надовго. Тут я найщасливіша людина в світі", – розповів Друді.

Нагадаємо, "Зірка" дозаявила Артема Фаворова, Борху Екіса, Айтора Фернандеса та Федеріко Перейру.

Друді: В Україні з футболом ті ж проблеми, що є у Аргентині

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях