УКР РУС

"Друді купує футболістів кілограмами", – новий випуск ток-шоу "ТаТоТаке"

7 березня 2018 Читать на русском

Українські журналісти Костянтин Андріюк та Сергій Болотніков у новому випуску футбольного ток-шоу "ТаТоТаке" розповіли про відвідуваність чемпіонату України, згадали справу "Маріуполь – Динамо" та подискутували на тему патріотизму у футболі. "Футбол 24" підготував найцікавіше з цієї програми.

Неприємна статистика

Болотніков: Середня відвідуваність на матчах чемпіонату України становить менше 4 тисяч людей. Якщо конкретно – 3944, і це без урахування 4 поєдинків, які відбулися без глядачів. У минулому сезоні цей показник становив 4239.

Андріюк: Деякі клуби продовжують жити совковим мисленням і домальовують відвідуваність.

"На вчорашньому матчі з Олімпіком диктор оголосив, що на трибуні (вона була одна робоча) 2270 осіб, сайт УПЛ дав 2250, а в соцмережах клубу – 2880", – написав прес-аташе Олімпіка Олег Барков у своєму Facebook.

Перша колонка – це місце країни в рейтингу асоціацій УЄФА, друга – відвідуваність.

Арбітраж проти грандів

Андріюк: Українські арбітри не бояться приймати сміливі рішення проти Динамо та Шахтаря. І не бояться помилятися проти них. Олександр Хацкевич та Паулу Фонсека почали скаржитися на суддівство.

Болотніков: Фонсека перетворився взагалі не якогось Луческу.

Патріотизм у футболі

Болотніков: Тема з футболками. Можливо, ми не згадували б цю тему, якби не новий випадок у матчі Карпати – Шахтар. Федерація футболу учасників АТО хотіла організувати свою акцію на цьому матчі, щоб команди одягнули їхні футболки. Але, за моєю інформацією, цього не сталося, бо делегат матчу відмовив. Сказав: "Ідіть у ФФУ, УПЛ, оформляйте, мені прийде наказ, тоді можна буде". Цікаво, що на кілька годин раніше відбувся матч Динамо – Зоря і там делегат не забороняв. Видно, що делегат матчу Карпати – Шахтар десь "підмазав" Шахтарю.

Взагалі спеціально використовувати тему війни, щоб потролити якийсь клуб... це потрібно бути му**ком або діяти на замовлення.

Ми намагаємося з’ясувати, хто з олігархів більш патріотичний. Наприклад, Коломойський був героєм. Всі казали: "Врятував Дніпропетровськ від сепаратизму". А що потім ця людина зробила? Кинула нас з вами всіх на 5,5 мільярдів доларів своїм "Приватбанком". Це у кожного з кишені 150 доларів витягнули.

Маріупольгейт

Болотніков: Цей скандал показав, як легко боси наших клубів можуть маніпулювати думкою вболівальників. На мою думку, якби фанати Динамо не повелись на слова Ігоря Михайловича, увімкнули об’єктивний розум і виступили проти, то Суркіс подивився б, що сам у полі воїн, і можливо не дійшло би до цього всього.

Андріюк: І історія буде мати продовження, бо Маріуполь вийшов у першу шістку, і Динамо доведеться їхати в Маріуполь. Всі думали, що Павелко буде критикувати, а Павелко перейшов до дій. Перше – 3 людей Суркіса прибрали моментально. Друге – зараз Павелко зайде у Виконком УЄФА, і третє – підняли справу 2000-х років про базу в Гореничах. Суркіс може психанути, поставити все на карту, і знову оголосити, що не їде в Маріуполь.

Відставка тренерів

Болотніков: Севідова підозрюють в договірних матчах.

Андріюк: У Вереса лякають нездорові амбіції у вигляді відставки Вірта і ходять чутки про те, що команда буде остаточно переїжджати до Львова. Є інсайд, що реальний власник цього клубу львівський бізнесмен Копитко захопився цією ідеєю, він хоче мати у Львові свою команду.

Розчарування сезону

Болотніков: Львівські Карпати – це фейспалм нашого чемпіонату. За підбором гравців ця команда мала боротись за бронзові медалі, як мінімум за єврокубки. 16 гравців літом купили, з них 8 зимою відправили, і тепер знову 7 нових набрали. Таке враження, що Друді купує футболістів кілограмами.

Майбутнє Зірки

Андріюк: Після завершення чемпіонату Зірка може знятися з чемпіонату. Виявляється у Зірки дуже серйозні фінансові проблеми. З жовтня не платять зарплату. Перед початком міжсезоння керівництво клубу сказало: "Вибирайте – тренувальні збори, або замість зборів ми виплатимо зарплату". І підтвердження – Зірка єдиний клуб, який не поїхав на збори.

Буквально перед першим матчем весняної частини керівництво занесло їм 30 тисяч доларів і сказало – діліться. Прогноз такий, що Зірка припинить існування.

"У Володі сльози стояли на очах". Як Козловський позбавив Карпати боргу перед Гудимою