УКР РУС

Дрогба і Снейдер творять сенсацію. "Галатасарай" - "Ювентус" - 1:0. ВІДЕО

11 грудня 2013 Читать на русском

У супроводі снігопаду, який не припинявся ні на мить, "Галатасарай" вирвав перемогу ціною у путівку в плей-оф поточної Ліги чемпіонів.

Тепер там буде "Галатасарай" і не буде чинного чемпіона Італії і чвертьфіналіста минулорічної ЛЧ. Нагадаємо, що господарям потрібно було будь-що перемогти, неважливо з яким рахунком. "Ювентус" не міг програти, а у разі нічиєї і своєї перемоги виходив у плей-оф.

Основні моменти зустрічі


Вчора команди порадували лише двома моментами - Льоренте якимсь дивом не влучив із меж карного, а Сельджук Інан небезпечно прицілювався зі стандарту. Потім пішов сніг, і капітани команд вирішили, що нині догравати буде легше.

Як видно з 15-ти дограних уже хвилин першого тайму, все надармо. Газон ще в гіршому стані, ніж учора. У перерві наставник "Ювентуса" Антоніо Конте нервово бесідує з бригадою арбітрів, висловлюючи певні претензії. вочевидь, мова йшла про якість поля - м'яч нормально не "бігає", частенько застрягає, хоча так складніше атакувати, італійських гостей нічия задовольняє, тому протести ці дещо емоційні і парадоксальні. Після португальських суддів кінець промови алленаторе "Юве" довелось вислухати і Дідьє Дрогба.

54-та хвилина могла стати знаковою для господарів. Дрогба виборов у захисників право на м'яч, віддав на Снейдера, але зірка "Галатасараю" не влучив з-за меж карного майданчика. З більшим успіхом розвивалась атака турків за 4 хвилини. Це Дрогба вже не став ділитись, а взяв ініціативу на себе, пробив з лінії штрафного, Буффон ледь відбив, але по центру куди набігав Бурак Їлмаз... І що ви думаєте? Один із найкращих бомбардирів минулого сезону ЛЧ промахнувся мимо м'яча.

Минуло ще кілька хвилин, і "Ювентус" ледь не постраждав за те, що втиснувся у власний штрафний: снаряд ідеально летів на ногу Ебуе, та в останній момент звалився і удар було фатально зіпсовано. А жаль, бо позиція була дуже добротна. Після цього "Ювентус" відчув тривогу і відсунув епіцентр бойових дій ближче до воріт "Галатасараю". Снейдер вимушений зупиняти Поля Погба агресивними діями - наступив на ногу шипами Веслі. Каже, що газон завадив зупинитись, суддя киває, але картку пред'являє.

За 11 хвилин до кінця основного часу Тевес видав неймовірну штучку - у повітрі п'ятою скинув назад ідеально під удар Маркізіо. Клаудіо набігав загрозливо, але удар вийшов, хоч і прицільний, та несильний. І хвилина не минула, як Льоренте одним фінтом увірвався у воротарський, однак Муслера показав, чиї це володіння.

П'ять хвилин до кінця, йде довгий навіс на удачу, Дрогба приймає і скидає на хід Снейдеру, Веслі на швидкості відривається від повільних захисників "Ювентуса" і з-під Бонуччі забиває в дальній - від штанги. Голасо!

Тевес спробував відігратись, та його удар зі штрафного приймає стінка, рикошет на ногу туринцям, однак у підсумку гості втрачають контроль над м'ячем.


"Галатасарай" - "Ювентус" - 1:0 (0:0)

Гол: Снейдер, 85

"Галатасарай": Муслера, Шеджу, Семіх, Зан, Ебуе, Мело, Снайдер, Сельджук, Рієра, Дрогба, Їлмаз

"Ювентус": Буффон, Барцальї, Бонуччі, К'єлліні, Ліхтштайнер, Відаль, Погба, Маркізіо, Асамоа, Тевес, Льоренте