УКР РУС

Драма в Німеччині: чемпіонство Баварії врятував пізній гол Мусіали – Борусія Д віддала Салатницю, зганьбившись з Майнцом

27 травня 2023 Читать на русском

Драматична розв'язка Бундесліги 2022/23 завершилась тріумфом мюнхенської Баварії, яка стала чемпіоном Німеччини. Звіт читайте на "Футбол 24".

"Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розказує про вирішальні матчі найцікавішого сезону Бундесліги за останні 10 років.

Чемпіонат Німеччини 2022/23, 34-й тур

Кельн – Баварія – 1:2

Голи: Любічіч, 81 (пен) – Коман, 8, Мусіала, 89

Борусія Д – Майнц – 2:2

Голи: Геррейро, 69, Зюле, 90+6 – Ханхе-Ольсен, 15, Онісіво, 24

Нереалізований пенальті: Аллє, 19 (Борусія Д)

Поразка Баварії в передостанньому турі Бундесліги відкрила Борусії шлях до чемпіонства, з яким вже встигли попрощатись. Дортмундці здолали Аугсбург, набрали 70 очок і вийшли на першу позицію в турнірній таблиці. Баварія залишилась у двох залікових балах позаду.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

За останні 22 сезону жоден клуб Бундесліги не втрачав Салатницю, тримаючись у лідерах після 33-го туру. Фанати "бджіл" не сумнівались у тріумфі, який мав статись на рідному Вестфаленштадіоні.

Під таке свято в місто з'їхались близько 400 тисяч фанатів з усієї Європи – принаймні, саме на таку кількість очікували в мерії Дортмунда. Навіть у церквах "молились" за Борусію, співаюсь You'll never walk alone.

Борусія Д приймала Майнц, який програв у чотирьох турах поспіль. Баварія ж відправилась на виїзд у Кельн – 11-ї команди чемпіонату. Що могло піти не так?

Втім, "бджоли" примудрились пропустити вже на 15-й хвилині внаслідок подачі з кутового на ближню стійку (Ханхе-Ольсен замкнув). За чотири хвилини господарів спіткав ще один провал – Аллє не реалізував пенальті (Дамен парирував його кволий удар).

На 24-й же хвилині сталася катастрофа: Лі Дже Сон прорвався лівим флангом і подав у центр штрафного, центрбеки Борусії ловили гав, а Онісіво спокійно пробив головою – 0:2!

У паралельному ж матчі Баварія вела ще з 8-ї хвилини завдяки шикарному удару Комана в дальню дев'ятку. Побачивши рахунок у Дортмунді, боси Мюнхена відверто зареготали.

Борусія відчайдушно намагалася врятуватись, створивши низку моментів. Кілька разів "бджоли" не забивали з мінімальної відстані та влучали у каркас воріт. На 40-й хвилині Едін Терзіч випустив капітана Ройса, але й він не допомагав. Дортмундці пішли відпочивати за рахунку 0:2.

З такими ж цифрами могли піти на перерву й мюнхенці. Сане забив гол, однак його не зарахували через офсайд. Крім того, Мюллер мав влучання в стійку.

На старті другого тайму Борусія пішла ва-банк. Мукоко замінив Вольфа, а пізніше в бій кинули Рейну та 17-річного Дюрранвілля. Все в атаку. Майнц отримав шанси на контратаках, змарнувавши декілька шансів закрити чемпіонські перегони достроково – і в Кельні уважно слідкували за цим.

А далі сталося диво. На 69-й хвилині Геррейро відквитав один гол для Дортмунда, обігравшись з Рейною та пробивши у ліву стійку метрів з 13-ти. Від неї м'яч залетів у сітку. 1:2!

А ще за 16 хвилин прийшли новини з Кельна – "цапи" зрівняли рахунок! Гнабрі підіграв рукою у власному штрафному, VAR це помітив і призначив пенальті, а Любічіч змусив Вестфаленштадіон битись в екстазі. При нічийному рахунку Баварії дортмундці могли навіть програти, все одно ставши чемпіоном!

Одразу згадалося звільнення Юліана Нагельсманна, проведене під приводом ризику програти Салатницю. Тепер світ реготав з Мюнхена – але карнавал тривав недовго. Мусіала замінив Гнабрі на 85-й хвилині, а на 89-й поцілив з-за меж штрафного під дальню стійку. 1:2! Баварія знову вирвалась у лідери Бундесліги.

Поєдинок у Кельні завершився саме з цим рахунком. Борусія ж свій другий гол змогла провести аж на 90+6-й хвилині зусиллями Зюле. Таким чином, лідери чемпіонату зрівнялись за набраними очками, однак у "рекордмайстера" була перевага в різниці голів.

Часу на перемогу в Борусії Д не залишилось. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию, яку Вестфаленштадіон зустрів траурною тишею.

Баварія в 11-й раз поспіль виграла Бундеслігу. За кілька хвилин після кінця поєдинку в Кельні SkySports підтвердив звільнення Олівера Кана з поста гендиректора мюнхенців. З ним піде і спортдир Хасан Саліхаміджіч.

Доля Миколенка в АПЛ, шанси Коваленка та іспанське божевілля – головні інтриги топ-5 чемпіонатів на фініші сезону