УКР РУС

Долю "Ювентуса" і "Фіорентини" вирішив шедевр. ВІДЕО

9 березня 2014 Читать на русском

Принципова битва Турину і Флоренції. Лише "фіалкам" вдавалось у поточному сезоні Серії А відібрати усі 3 очки в "Юве". Цього разу скромний реванш взяли лідери.

Блискучий камбек імені Джузеппе Россі, і 0:2 після перших 45-ти хвилин перетворились на 4:2. 15 років до жовтня 2013-го не вдавалось флорентійцям бити "Стару Синьйору" в рідних стінах. Такою була та казкова флорентійська історія.

Сьогодні диспозиція виявилась зовсім іншою: "Фіоре" без свого найкращого бомбардира, якого в класифікації капоканоньєре обігнав Карлос Тевес. Гомес, на відміну від Россі, відновився, проте у звітній дуелі мав лише один момент: м'ячик пострибав убік воріт після удару головою з вигідної позиції.

Туринська публіка жадала Вендетти за ту прикру поразку, та команди мали трохи інші пріоритети: у четвер перший раунд битви за чвертьфінал Ліги Європи, де вони знову схрестять шпаги, а відтак вмирати за сьогоднішній результат ніхто не став. "Стара Синьйора" могла собі дозволити і нічию - чемпіонство особливо нікуди від неї не втече. "Фіорентині" очки потрібніші, до третього "Наполі" відстань, яка нині може збільшитись до 10-ти пунктів.

Мали "фіалки" усі шанси, аби розжитись нічиєю, та Матос "відмовився" забивати зі 100-відсоткового моменту. На тому і розійшлись, обіцяли повернутись. Уже зовсім скоро.

Основні моменти зустрічі

Перший момент станом на 15 хвилин матчу створив Артуро Відаль - класний пас назад під удар Ліхтштайнеру, але Штефан з кількох метрів не влучив у дальній. За кілька секунд вже Тевес пальнув поруч з верхнім кутом. Асамоа перервав тишу всередині тайму ударом в дальній кут - Нету. У сенсі, що воротар Умберто Нету був на місці.

Справжній шедевр вдався Квадво Асамоа перед перервою: фінт п'ятою, обіграні двоє, відхід вправо, ще стільки ж в дурнях, і на десерт удар по дузі в дальній кут!

Тільки відновилась гра, як Діакіте відновив паритет. Однак арбітр Орсато зафіксував доволі сумнівне положення поза грою - у флорентійців відняли фактично чистий гол.

Матос Райдер раніше, по суті, витіснив нашого Олександра Яковенка з "перших на заміну", а нині втратив блискучу нагоду зрівняти.  Снаряд після удару головою бразильця поцілував поперечку. В останньому відрізку зустрічі Буффон змушений вибігати за межі поля, а також проводжати очима підступний удар в дальній нижній кут.

"Ювентус" - "Фіорентина" - 1:0

Гол: Асамоа, 42

"Ювентус" (3-5-2): Буффон - Барцальї, К'єлліні, Огбонна - Ліхтштайнер, Відаль, Маркізіо, Погба, Асамоа - Тевес, Льоренте.
Запасні: Сторарі, Рубінью, Касерес, Бонуччі, Пелюзо, Ісла, Падоїн, Джовінко, Квальярелла


"Фіорентина" (4-3-3): Нету - Діакіте, Родрігес, Савіч, Паскуаль - Андерсон, Пісарро, Аквілані - Куадрадо, Гомес, Варгас
Запасні: Росаті, Лупателлі, Ронкалья, Компер, Бакіч, Фернандес, Амброзіні, Вольскі, Хоакін, Матос, Матрі, Ілічіч