УКР РУС

"Добре, що цей етап закінчився саме так". Фанат Вереса – про ситуацію в клубі й повернення в Рівне

25 травня 2018 Читать на русском
Автор: Андрій Сеньків

Представник "Чорного Сектора", фанатського руху Вереса, Ігор Романов відповів на запитання Футбол 24 щодо майбутнього клубу після рокировки з ФК Львів.

– Після домовленостей Вереса та Львова у вас нема бажання перестати вболівати за клуб?

– Клуб – це не тільки сьогодні. Клуб – це 60-ти річна історія, що вміщує в себе величезну кількість подій, пов‘язаних як із перемогами, так і з прикрими поразками. Ми живемо не тільки сьогоднішнім днем, тому ніяка ситуація не може змінити нашого ставлення до нього. Є ім‘я, є історія, є традиції – це основні складові того, що формує наші ідеї та принципи.

Атестаційний комітет ФФУ розгляне справу Вереса та Львова 29-го травня

Особисто я потрапив вперше на гру рівненського Авангарду ще у далекому 1986-му році, у 90-му приєднався до фанатського руху, у 1991-му вперше поїхав на виїзд. Скажіть, чи може якісь домовленності вплинути та мою любов до клубу? Думаю, що ні. Ми у свій час, наприклад, довго не сприймали нову назву – Верес. Але потім усе стало на свої місця.

– Як почуваєтеся після цієї ситуації?

– Абсолютно спокійно. Насправді ми вважаємо, що галас навколо цього завеликий. Ми прекрасно розуміли, що при існуючому стані справ, перспектив для клубу небагато. І добре, що цей етап закінчився саме так.

Ми вже колись казали, що чужинці, яким байдуже усе те, про що я казав вище, не мають права керувати Вересом. Клуб має належати рівнянам.

Яка загалом позиція фан-сектора? Він підтримуватиме команду в Другій лізі?

– Звісно, що ми будемо підтримувати команду. І сподіваюсь, що з більшою віддачею, ніж в УПЛ. Команда повертається до рідного краю, закінчився наш бойкот домашніх матчів. Тож чекайте на нові перфи від "Чорного Сектору". Все обов‘язково буде.

Що потрібно, щоб клуб справді був народним і подібні ситуації не траплялися?

– Команда має грати домашні матчі тільки на теренах рідного краю. Не обов‘язково у Рівному, але на території Рівненщини точно. Клубом мають керувати рівняни. В нас є багато пропозицій, щодо розвитку бренду Верес (Рівне). Сподіваємось, що цей етап дасть нам змогу їх реалізувати і побудувати дійсно Народний клуб у рідному місті.

Чи є провина в цій ситуації Хахльова? Нема відчуття, що він вас обдурив?

– Зараз багато тих, хто кидає камені у сторону Олексія Хахльова. Багато "обурених" любителів писали коментарі у соцмережах про те, що шкодують свої 100 гривень, відданих, як членський внесок за вступ до клубу. Мені це і смішно, і гірко читати. Шановні, ви багато зробили для відродження команди? Нагадаю, що після зникнення Вереса у 2011-му, ви мали великі шанси до цього часу навіть не згадувати про великий футбол у Рівному.

Хахльов прокоментував повернення Вереса у Рівне

Звісно, ідеї Олексія Хахльова не вдалося реалізувати такими, про які говорилося спочатку. Але зараз є великий шанс розпочати усе спочатку, враховуючи існуючий досвід. Усім "незадоволеним" пропонуємо підняти одне місце з м‘якого дивану, та нарешті зробитищось корисне. Для клубу та рідного краю у цілому.

Ви спілкувалися з керівництвом клубу? Воно якось пояснює свої дії?

– Якщо ви маєте на увазі колишнє керівництво з іншого міста, то ні. Воно нам не цікаве. Якщо ви питаєте про тих, хто був і залишається із клубом далі, то так – ми у постійному контакті.

Ситуація зрозуміла та ніяких пояснень не потребує. Якщо комусь здається, що ми будемо сумувати за УПЛ – то вони помиляються. За три сезони ми пройшли усі три професійні футбольні дивізіони України. Ситуація в УПЛ найсумніша.

– Розкажіть, що за ситуація трапилася на матчі з Маріуполем? Чому "Чорний Сектор" покинув стадіон до кінця матчу?

– "Чорний Сектор" офіційно бойкотував усі домашні матчі минулого сезону. Ситуація під час гри з Маріуполем – фінальний акорд цього бойкоту. Тому люди на секторі не були увесь матч.

Верес – Маріуполь: Паньків вдарив одного з фанатів Вереса, Чорний Сектор залишив стадіон до кінця матчу

Як вважаєте, чому Паньків поводив себе агресивно й навіть бив одного з фанатів?

– Це ще одне підтвердження моїх слів про те, що чужинці не мають керувати нашим клубом. Але нагадаю, що бумеранг рано чи пізно повертається. А ми впевнені, що зможемо збудувати справжній Народний клуб, що стане взірцем для усієї футбольної спільноти України.

Нагадаємо, Верес змінить назву на Львів, продовжить виступи в УПЛ і залишиться у Львові. Львів змінить назву на Верес й гратиме в Другій лізі у Рівненській області.