УКР РУС

До Євро-2012 британці зняли скандальний фільм про Україну. ВІДЕО

29 травня 2012 Читать на русском

Телеканал "ВВС" випустив документальний фільм "Стадіони ненависті", який повністю дискредитує українських футбольних фанатів.

У своєму відео "ВВС" представляє фанатські переклички на стадіонах, як фашистське вітання. Британський журналіст також порівнює герб України з фашистською символікою, яку використовують усі ті ж футбольні фанати.

На коментарі українських експертів про те, що в країні немає расизму та пропаганди нацизму, британець не реагує. Журналіст продовжує вишукувати на трибунах стадіонів і в тематичних барах справжніх екстремістів.

Футбольна федерація Англії повідомила, що наслідком цього стане те, що до Донецька і Києва приїде лише 5000 британців, оскільки є страх перед насильством і вибухами.

У свою чергу, українські футболісти заявили, що матчі чемпіонату "Євро-2012" в Україні пройдуть без інцидентів на расистському грунті. Про це капітан збірної України і колишній нападник лондонського "Челсі" Андрій Шевченко повідомив в інтерв'ю "BBC Sport".

На думку Шевченка, расизм не є реальною проблемою в Україні і англійським уболівальникам нічого боятися на матчах "Євро-2012", передає слова футболіста "Українська правда".

"У нас немає проблем з расизмом. Країна дуже спокійна і надзвичайно привітна", - сказав він.

Колишній гравець лондонського "Арсенала" Олег Лужний, який грав за збірну Україну 52 рази, теж відкинув побоювання щодо расистської поведінки уболівальників.

"Ні, ні, ні. Я про це не чув. У нас є футболісти з Нігерії ... І про расизм я ніколи не чув", - відзначив Лужний.

Так само на скандальне відео відреагувало український МЗС. Дипломати вважають подібні звинувачення неприйнятними. Фільм "Стадіони ненависті" не відповідає реальності. Про це на брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Ми вважаємо це абсолютно неприйнятним. І не тільки тому, що це не відповідає нашим поглядам, а й просто не відповідає фактам реальності", - сказав він.

За його словами, українці - дружня і толерантна нація. На думку Волошина, в ряді країн ситуація з расизмом є значно гіршою.